Anlık Bildirim

Son kullanıcı tarafının en pahalı anakartı Asus’tan geldi

Intel Xeon W-3175X işlemcisi için tasarlanan tek anakart konumundaki Asus ROG Dominus, bu avantajını fiyata yansıtıyor. Asus ROG Dominus özellikleri ve fiyatı haberimizde.

Son dönemde oyuncu anakartları pazarında Premium ürünlerin daha fazla boy göstermeye başladığını görüyoruz. Gigabyte’ın 1000 Avro değerindeki anakartından sonra Asus da sektörün en pahalı anakartını satışa sundu.

Asus ROG Dominus özellikleri ve fiyatı

Asus ROG Dominus oyuncu anakartı 28 çekirdekli Intel Xeon W-3175X işlemcisi için hali hazırdaki tek anakart durumunda. Bu da onu sınıfında rakipsiz hale getiriyor. Daha büyük sistemler için belirlenmiş SSI-EEB formatını kullanan anakart 35cmx35cm civarında ölçülere sahip.

Artık iş istasyonları da oyuncu sınıfına dahil olduğu için Xeon işlemcileri bu sınıfta daha sık göreceğiz. 28 çekirdekli Intel Xeon W-3175X işlemcisi henüz tanıtılmıştı ve hız aşırtma yetenekleri ile göz kamaştırıyor.

ASUS ROG Dominus anakartı bu işlemciyi kaldırabilecek seviyede. Sadece işlemci için hız aşırtma esnasında 1000W enerji çekebiliyor. Kaslı yapısında 192GB RAM’e kadar 12 DDR4 portu, NVMe SSD için 2 adet DDR4 DIMM2 portu, 8 adet SATA III portu, 4 adet PCIe x16 portu yer alıyor.

Enerji aktarımında problem yaşanmaması adına 4 adet 8-pinli ve iki adet 6-pinli güç bağlantısı bulunuyor. Ayrıca 2 adet 24 ATX konnektörü ve ek bir 6-pin güç bağlantısı daha yer alıyor. Güç fazları 4 adet 40mm fan ile soğutuluyor. Anakart verilerini 1.77 inçlik OLED ekrandan da görebiliyorsunuz.

Bu denli kaslı bir anakart haliyle yüksek bir fiyat etiketine sahip. 1550 Avro seviyesinden satışa başlayan anakartın yanına 3100 Avro civarındaki Intel Xeon W-3175X işlemcisini ve 1000 Avro olacağı tahmin edilen 6 kanal Trident Z Royal bellekleri ekleyince 5500 Avro civarında bir toplam elde edebiliriz. Elbette bu fiyata kasa, depolama, ekran kartı, soğutma gibi bileşenler dahil değil.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13859 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
asus, asus rog dominus ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim