Anlık Bildirim

Trafik kurallarını ihlal eden sürücüler daha fazla trafik sigortası ödeyecek

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle birlikte trafik sigortası prim belirleme esaslarında değişiklik yapıldı. Kuralları ihlal eden sürücüler, aldığı ceza puanına göre daha fazla prim ödeyecek.

Trafik kurallarını ihlal eden sürücüler daha fazla trafik sigortası ödeyecek Tam Boyutta Gör

Dün gece Resmi Gazete’de yayınlanan yeni yönetmelikle birlikte trafik sigortasında prim belirleme esaslarında değişikliğe gidildi. Yeni yönetmeliğe göre, trafik kurallarını ihlal eden sürücüler daha fazla trafik sigortası ödemek zorunda kalacak.

Tüm araç sahiplerini ilgilendiren yeni düzenlemeyle birlikte, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğe "Risk değerlendirmesinde esas alınabilecek trafik kuralı ihlalleri sonucu sürücülere uygulanan ceza puanları ile sürücü belgelerine el konulma süresi ve nedenleri sigorta priminin tespitinde kullanılabilir." ibaresi eklendi.

Ehliyete el koyma süresi ve nedenleri de etkili olacak 

Bu da demek oluyor ki hız sınırlarını ihlal eden, alkollü araba kullanan ve kırmızı ışık ihlali yapan sürücüler sigorta yaptırırken daha fazla para ödeyecek. Ayrıca, ehliyete el konulması durumunda bunun süresi ve nedenleri de sigorta priminin tespitinde dikkate alınacak. Eskiden trafik sigortası için 500 TL ödeyen bir sürücü, eğer trafikte çok fazla ihlal yapıyorsa ödeyeceği rakam 2 bin TL’ye kadar çıkabilecek.

Yapılan yeni düzenlemenin, sürücüleri trafikte daha dikkatli olmaya ve kurallara uymaya teşvik edeceği düşünülüyor. Yeni yönetmeliğin yayınlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girdiği açıklandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5261 kez okundu.
26 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
trafik sigortası, trafik sigortası primi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim