Anlık Bildirim

Yeni Intel laptop işlemcileri 5GHz hız sunuyor

Intel'in yeni tanıttığı işlemcileri arasında en çok dikkat çekenler laptop sürümleri oldu. 45W H serisi işlemciler'den i9-9980HK modeli iyi soğutulabilirse 5GHz stabil turbo hızı sunuyor.
Üst seviye laptoplar için yeni işlemcilerini tanıtan Intel, önceki jenerasyonlara göre daha yüksek performans ve daha çok erişilebilirlik sunuyor. Yeni 9. Nesil H-serisi işlemciler, 45W güçle çalışıyor ve karşımıza genellikle oyun ya da iş odaklı laptoplarda çıkacak. 
Yeni işlemci ailesinin yıldızı olan Core i9-9980HK, 5GHz’lik turbo hızıyla göz dolduruyor. Şimdiye kadar laptop çiplerinde ulaşılamayan bu hız, işlemcinin kilitsiz olması sebebiyle hız aşırtma yapılarak daha da arttırılabileceği anlamına geliyor. Önceki i9 çipleri gibi 9980HK da sekiz çekirdek, 16 iş parçacığı ve 16MB önbellek ile geliyor. Ek olarak yeni çipler Intel’in en yeni Wi-Fi 6 ağ kartlarını destekliyor ve 2,4Gbps hızlara ulaşabiliyor. 
Intel’e göre yeni işlemciler 4K video düzenlemede yüzde 54’e, oyunlarda ise yüzde 56’ya varan performans artışı sunuyor. Yeni işlemcileri içeren laptoplar bugünden itibaren Acer, Asus, Dell, HP, Razer, Lenovo ve MSI tarafından satışa sunuluyor. 
Intel laptop serisine ek olarak 9. Nesil ailesini masaüstünde de 25’ten farklı işlemciye adapte etti. Celeron, Pentium Gold, Core i3, i5, i7 ve i9 serileri içerisinde özellikle Celeron ve Pentium Gold modelleri giriş seviyesi bilgisayarlara daha fazla güç sağlayacak. 
Tüm bu yeni işlemciler hâlâ Intel’in 14nm üretim bandını kullanıyor. Birkaç jenerasyondur bu hattan çıkamayan Intel, açıklamalarına göre bu yılın sonlarında daha küçük transistör boyutlarına geçiş yapacak. Bu geçiş yaşanırsa işlemcilerde performans ve verimlilik artışı da onu takip edecektir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4645 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel core i9, intel core i7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim