Anlık Bildirim

ABD, Almanya'yı Huawei teknlojilerini kullanmaması konusunda tehdit etti

Trump yönetimi, Alman hükümetinin 5G altyapısının inşa edilmesinde Huawei teknolojilerinin kullanılması durumunda, Alman güvenlik kurumlarıyla paylaştığı istihbaratı sınırlayacağını açıkladı.
ABD'nin Almanya Büyükelçisi Richard A. Grenell, Cuma günün The Wall Street Journal'a yazdığı bir mektupta, Almanya'nın 5G altyapısı inşa etmek için Huawei ile çalışması durumunda ABD'nin Almanya'ya istihbarat ve diğer bilgi paylaşımını sürdüremeyeceğini belirtti. ABD yönetimi Huawei'nin yanında, diğer Çinli şirketlerin de altyapı oluşturmalarını istemiyor.

ABD Çinli şirketlerle çalışılmasını istemiyor

Trump yönetiminin, Çinli teknoloji şirketlerine ve özellikle Huawei'ye karşı müttefik ülkelerini uyardığını daha önceki haberlerimizde sizlere duyurmuştuk. Zira Avurpa'daki güvenlik kuruluşları, terörle mücadelede ABD istihbaratına büyük ölçüde güveniyorlar ve istihbarat akışına herhangi bir sınırlama getirilmesi durumunda büyük güvenlik zaafiyetleri yaşama ihtimalleri var.
Öte yandan Alman hükümeti ise, 5G altyapısında Huawei ekipmanlarını kullanmanın herhangi bir casusluk veya güvenlik sorununa yol açacağını düşünmediklerini ve bunun için ortada somut bir kanıt olmadığını ifade ediyorlar. Huawei için son derece hayati olan bu durum, şirketi diğer Çinli şirketlerle beraber büyük bir pazarın dışına itebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5322 kez okundu.
25 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, ABD ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim