Anlık Bildirim

Amazon siparişleri paketleme işini de robotlara veriyor

E-ticaret devi Amazon, depolarını tamamen otomatik hale getirme projesine aşama aşama devam ediyor. Reuters'in haberine göre şirket siparişleri paketleme işini de robotlara yaptırmaya başladı.
Amazon'un depolarını tamamen otomatik hale getireceğinin on yıl alacağı söylense de, şirket yalnızca oturup teknolojinin ilerlemesini beklemiyor. Aşama aşama gerçekleştirile bu proje kapsamında, siparişlerin paketleme işlemlerinin robotlara verilmeye başlandığı bildirildi.

Yüksek sayılarda işten çıkarmalar gerçekleşecek

Reuters'in haberine göre, Amazon depolarına bir taşıma bandından çıkan öğeleri tarayan ve birkaç saniye içinde sararak kutulara yerleştiren robotlar eklendi. Şirketin, her bir deposuna en az 24 işçinin görevine son vererek bu robotlardan iki adet ekleyeceği bildiriliyor. Eğer Amazon bu makineleri ABD'deki tüm depolarına ekleyecek olursa, bu 1.300'den fazla işten çıkarma anlamına geliyor.
Projede çalışan iki kişi, her makinenin 1 milyon dolar artı işletme masrafı maliyetini, şirketin iki yıldan kısa sürede geri kazanacağını ifade ediyorlar. Bu robotlar insanlardan daha hızlı çalışıyor ve saatte 700 kutuya kadar paketleme yapabiliyorlar. Bu rakam insanlardan yaklaşık 5 kat daha fazla. Amazon sözcüsü ise konuyla ilgili olarak: "Güvenliği artırmak, teslimat sürelerini hızlandırmak ve ağımıza verimlilik katmak amacıyla bu yeni teknolojiyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim