Anlık Bildirim

Apple, Qualcomm'un açtığı patent davasında alabileceği olası cezayı azalttı

Çip üreticisi Qualcomm ve Apple arasındaki patent davasında önemli bir gelişme yaşandı. Mahkeme, Apple lehine birkaç olumlu karar vererek şirketin alabileceği cezayı sınırlandırdı.
Teknoloji devi Apple ve çip üreticilerinden Qualcomm'un önümüzdeki ay San Diego'da başlatılması planlanan duruşması öncesinde önemli bir gelişme yaşandı. Mahkeme, Apple'ın başvurusunu değerlendirdi ve Qualcomm'un alabileceği olası tazminatı sınırlandırdı.

Apple ufak bir zafer kazandı

Geçtiğimiz Salı günü federal bir yargıç, Apple'ın yaptığı başvuruyu olumlu olarak değerlendirdi ve Qualcomm'un 2017 yılında dava açmadan önceki tazminat taleplerini reddetti. Yargıç ayrıca Apple'ın bu patent ihlali davasında iddia konusu olan patentlerden birini de ihlal etmediğine karar verdi.
Qualcomm, Apple'ı cep telefonlarındaki grafik işleme ve enerji verimliliği teknolojisi ile ilgili patentleri ihlal etmekle suçluyor. Bunlar iki şirket arasındaki diğer patent davalarından farklı. Mahkemenin nasıl bir karar vereceği şimdilik kestirilemese de, Apple'ın bu gelişmeyle birlikte ufak bir zafer kazandığı ifade ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim