Anlık Bildirim

Apple, başarısız olan Haritalar servisini sıfırdan tasarlıyor

Apple, 2012 yılında başlattığı Haritalar servisini başarısız olması sebebiyle sıfırdan ele alarak yeniden tasarlayacağını açıkladı. Önemli gelişmenin detayları haberimizde.
Teknoloji devi Apple, Eylül 2012'de Haritalar servisini başlatmış ve iOS cihazlarda Google Haritalar'ın yerine varsayılan harita uygulaması olarak hizmete sokmuştu. Ancak şirket bu konuda başarılı olamadığını kabul etti ve Apple Haritalar hizmetinin sıfırdan tasarlanacağını açıkladı.

Apple: Haritaları kendimiz oluşturacağız

Apple Haritalar hizmete girdiğinde birçok sokak, cadde yanlış yazılmış ve yanlış etiketlenmiş, şehirler hatta ülkeler kayıp durumdaydı. Öyle ki Avusturalya'daki motor tutkunları, Apple Haritalar'a güvenerek çıktıkları yolculuklarında kendilerini tehlikeli ve yanlış bölgelerde bulmuşlardı. Bu gelişmeler sonrasında Tim Cook açıklama yaparak kullanıcılarına Haritalar'ın geliştirileceğini ve bu süreçte kullanıcıların Google veya diğer rakiplerin haritalarını kullanmalarını önermişti.
Apple bundan böyle TomTom gibi üçüncü taraf veri sağlayıcılardan harita almayacağını açıkladı. Şirket harita verilerini toplamak için kamera ve sensörlerle donatılmış bir kamyonet filosu oluşturmuş durumda. Artık verileri kendilerinin toplayacağını ifade eden şirket yetkilileri bu sayede Haritalar'ın kalitesinin ve güvenilirliğinin artacağını belirtiyor. Apple, çalışmaların ne zaman tamamlanacağı konusunda ise henüz net bir bilgi vermiş değil.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5988 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google maps, apple haritalar ve
2 etiket daha apple maps Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim