Anlık Bildirim

Denuvo şimdi de hile yapanları engelleyecek

Oyunların çıktığı ilk gün kırılmasını engelleyerek gelir kaybının önüne geçmeye çalışan Denuvo platformu şimdi de hile yapanların engellenmesine yönelik bir yazılım geliştirdi.

Oyun dünyasının gündeminden hiç düşmeyen popüler DRM koruması Denuvo şimdi de hile yapanlara karşı harekete geçti. Denuvo Anti-Cheat adındaki yeni çözüm oyunlarda hile yapılmasının önüne geçmeyi planlıyor.

Denuvo Anti-Cheat nedir?

Oyun dünyasında ilk günden bu yana iki konu sürekli gündemde kaldı. Birincisi oyunların kırılarak korsan bir biçimde yayımlanması ikincisi ise oyunlarda hile yaparak yapay zekaya veya diğer oyunculara karşı avantaj sağlanması.

Irdeto bünyesindeki Denuvo bugüne kadar oyunların kırılması konusunda çalışmalar yapmıştı. Her ne kadar bazı oyunlarda daha ilk günden kırılsa da aylarca kendisini koruyarak dikkat çektiği oyunlar da mevcut.

Denuvo şimdi ikinci soruna da el atıyor. Denuvo Anti-Cheat çözümü oyunun kodlarına entegre edilerek hackerların oyun kodlarına farklı paketler açmasını veya manipülasyon yapmasını engellemeyi amaçlıyor.

Irdeto yeni çözümün Intel ve AMD tarafından sunulan donanım tabanlı güvenlik özelliklerini temel aldığını ifade ediyor. Bunun yanında yapay zekâ oyun sırasında parametreleri takip ederek maksimum seviyede hata bulmaya çalışıyor.

Hile konusu Fortnite gibi geniş kitlelere sahip olan oyunlarda büyük risk taşımaya başladı. Şimdiye kadar geliştiriciler oyun içi şikâyet mekanizmaları veya kendi geliştirdikleri kısıtlı çözümlerle hile yapanları tespit etmeye çalışıyordu. Denuvo Anti-Cheat çözümü ilk aşamalarda kendini ispatlarsa standart haline gelebilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6325 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, denuvo anti-cheat ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim