Anlık Bildirim

RX 560 XT Çin’de satışa sunuldu

Çin sahip olduğu pazar yapısı itibariyle donanım üreticilerinin tüm dünyadan farklı stratejiler uyguladığı bir coğrafya. AMD’nin son lanse ettiği kartı da buna bir örnek.
İşlemci tarafında 3. Nesil Ryzen işlemcileri büyük bir merakla beklenen AMD ekran kartı kanadında da Navi kartlarıyla donanım tutkunları tarafından son dönemde sıkça konuşulmakta. Buna karşın firma son piyasaya sürdüğü modeliyle hali hazırdaki ürün gamını genişletti.

Daha önce de şahit olduğumuz üzere hem AMD hem de Nvidia bir çok kez Çin pazarına özel olarak bazı modeller geliştirebiliyor. Bölgedeki kullanıcıların daha çok giriş ve orta segmentteki kartlara yönelmesi kaynaklı rekabetin bu kulvarda bir hayli sert olduğu coğrafyaya özel seçeneklerin son örneği AMD’nin RX 560 XT’si oldu.

RX 560 görünümlü RX 570 

İsmine aldanmayın, kart her ne kadar RX 560’dan türemiş gibi görünse de teknik detaylarıyla RX 570’in biraz kırpılmış hali ve RX 560’tan iki kat hızlı görünüyor. Daha önemlisi yeni model aslında yeni bir GPU değil, Az sonra aktaracağımız detaylarından tanıdık geleceğe üzere kart Radeon Pro 570'le oldukça benzer çizgilere sahip. Polaris 10 GPU’sunun 4 biriminin eksildiği yonga 1792 adet paralel işlem birimini barındırıyor.
RX 560 XT Çin’de satışa sunuldu
 
32 adet ROP biriminde bir kırpma söz konusu değil dolayısıyla modelin piksel çıktısı düşürülen frekans değerleri kaynaklı daha az. Doku ünitesi sayısında ise 128’den 112’ye düşüş görmekteyiz. GPU’sunun tepe frekansı 1073 MHz ile sınırlı tutulan Polaris çözümünün bellekleri de yine GDDR5 tip ve ağabeyinde olduğu gibi 256 bitlik veri yolu desteğini kullanıyor.
Diğer taraftan kapasite olarak RX 570/580’de olduğu gibi 4 ve 8 GB seçenekleriyle gelen modelin belleklerinin efektif frekansında 7 Gbps’den 6.6 Gbps’e düşüş gözlerden kaçmıyor.
Ek olarak AMD kartın TDP’sini RX 570’te olduğu gibi 150 watt olarak açıklamış ancak yeni üyenin güç tüketim değerlerinin vadettikleriyle benzer olarak daha düşük seyredeceğini söyleyebiliriz. Son olarak RX 560 XT ülkenin kuzey kesimlerinde 1000 Çin Yuanı’ndan (149$) raflardaki yerini almış durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim