Anlık Bildirim

Tesla, Çin'deki fabrikada Model 3 ve Y'nin ucuz versiyonunu üretecek

Çin'in Şangay şehrinde kurulacak Gigafactory 3'ün temel atma törenini gerçekleştiren Elon Musk, ucuz Model 3 üretimine yıl sonuna kadar başlanacağını duyurdu. Üretim önümüzdeki yıl tam kapasite olacak

Tesla, Çin'deki fabrikada Model 3 ve Y'nin ucuz versiyonunu üretecek Tam Boyutta Gör
 

Çin ve ABD arasında patlak veren ticaret savaşları, Tesla’nın dünyanın en büyük elektrikli araç pazarlarından biri olan Çin’deki satışlarını fazlasıyla etkilemişti. Çünkü uygulanan gümrük vergileri nedeniyle Tesla modellerinin fiyatları yerel rakiplerden daha yüksekte seyrediyordu. Bu durumun önüne geçmek için Çin’in Şangay şehrinde yeni bir fabrika açma kararı alan Elon Musk, Gigafactory 3 adındaki tesisin temel atma törenini bugün gerçekleştirdi.

Diğer tüm gelişmelerde olduğu gibi Gigafactory 3’ün temel atma törenini de Twitter hesabı üzerinden duyuran Elon Musk, Çin’deki fabrikayla ilgili planlarını da birbiri ardına paylaştı. İnşaatın önümüzdeki yaz tamamlanacağı belirten Musk, Model 3 üretimine yıl bitmeden başlanacağını açıkladı. Musk, Gigafactory 3’ün önümüzdeki yıl tam kapasite üretime başlayacağını da sözlerine ekledi.

Model 3 ve Y'nin uygun fiyatlı versiyonlarını üretecek 

Elon Musk’ın açıklamalarına göre Gigafactory 3’te Model 3 ve Model Y’nin Çin pazarına özel uygun fiyatlı versiyonları üretilecek. Tesla Model S/X ve yüksek fiyatlı Model 3/Y’nin üretimine ABD’deki fabrikalarda devam edilecek. Ucuz versiyonların yanı sıra bu versiyonların da Çin’deki satışına devam edilecek. Gigafactory 3’ün tam kapasite ile çalışmaya başladığı zaman üretim kapasitesinin yıllık 250 bin araç olması bekleniyor.

Dünyanın en büyük elektrikli araç pazarlarından biri olan Çin’de bu araçların satışını arttırmaya yönelik pek çok teşvik uygulanıyor. Öyle ki bu teşvikler sonucunda 2030 yılına kadar ülkede satılan her otomobilin elektrikli olması hedefleniyor. Tesla da Gigafactory 3 sayesinde Nio ve Byton gibi Çinli rakiplerine karşı elini güçlendirerek satışlardaki payını arttırmaya çalışacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim