Anlık Bildirim
Şu anda 1 kişi burada

AMD’den DLSS konusunda açıklama geldi

Nvidia’nın DLSS teknolojisine karşılık olarak AMD’nin ne tür bir strateji izleyeceği bir süredir konuşuluyordu. Son gelen haberlere göre firma açık kaynak kodlu çözümleri tercih edecek.

AMD’nin Radeon Vega VII kartının çıkışıyla birlikte alevlenen yarıiletken üreticisinin Nvidia’nın DLSS’i karşısında sessiz kalışı tartışmalarına nihayet firmadan yanıt geldi. Açıklamaya göre AMD hali hazırdaki teknolojiler üzerinden ilerlemeyi seçecek.
Bir teknoloji sitesine röportajda kendisine yöneltilen soruları cevaplayan AMD’nın pazarlama müdürü Sasa Marinkovic, DLSS’e nasıl bir karşılık verileceği sorusuna firmanın mevcut oyunlarda sıkça kullanılan methodlar üzerinde çalışacakları cevabını verdi.

Öncelik SMAA ve TAA'de 

Önceliklerinin SMAA ve TAA’dan yana olduğunu belirten Marinkovic’in yanı sıra Nish Neelalojanan da daha önce DLSS konusuna değinmişti. Makine öğrenme ile ilgili optimizasyonlara devam ettiklerine aktaran yönetici artık standart haline gelen teknolojilerle de benzer sonuçların elde edilebildiğine dikkat çekmişti. Ek olarak Neelalojanan, daha önceki sunumlarda WindowsML çatısı altında yer alan filtreler aracılığıyla yapılan yukarı ölçekleme örneklerini de bu bağlamda örnek göstermişti.
Görünüşe göre AMD Nvidia gibi ayrı bir standart geliştirmek yerine yaygın bir şekilde kullanılan ve açık kaynak kodlu çözümleri tercih edecek. Firma için aslında bu strateji ilk değil. Gsync karşısında konumlandırdıkları Freesync buna güzel bir örnek. Umarız ilerleyen dönemdeki gelişmeler biz kullanıcıların lehine olur. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16922 kez okundu.
36 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dlss, nvidia dlss ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim