Anlık Bildirim

Dropbox üçüncü taraf uygulama desteğini başlatıyor

Dropbox içerisinde bir dosyayı düzenlemek için artık ek bir uygulama indirmeniz gerekmiyor. PDF ve 3D DWG formatları için pek çok düzenleme eklentisi platforma ekleniyor.

Bir platform için kullanıcısının içerisinde fazla zaman geçirmesi ve başka platformlara geçmemesi çok önemli. Bu bakımdan farklı ihtiyaçların yine platform içerisinde giderilmesi sağlanıyor. Bunun yolu da üçüncü taraf uygulama desteği.

Her şey platform içerisinde

Lider bulut depolama platformlarından Dropbox, yüklenen belgelerin üzerinde farklı bir uygulamaya geçmeden düzenleme yapılabilmesi adına üçüncü taraf uygulama desteğini başlattı. Eklentiler adıyla hizmet verecek olan yeni çözüm pek çok üçüncü taraf geliştiricisi bir araya getiriyor.

Adobe, DocuSign, Vimeo, Nitro, Pixlr ve Smallpdf gibi şirketler ortaklık kapsamında düzenleme modüllerini Eklentiler içerisine yerleştirdi. Kullanıcılar bu eklentiler ile kolayca belgelerini ilgili araç ile düzenleyebilecek. Böylece ek bir uygulama indirmeye de gerek olmayacak.

Dropbox içerisinde bir belgeyi düzenlemek için Birlikte Aç menüsünü açtıktan sonra ilgili tüm eklentiler karşınıza geliyor. Buradan yaptığınız seçim ile birlikte açılan yeni sekmede düzenlemenizi yaparak tekrar belgeye geri dönebiliyorsunuz.

İlk etapta 6 çalışma alanı için 10 farklı uygulama eklentisi hazırlandı. PDF imzalamak için Adobe Sign, DocuSign veya HelloSign; PDF düzenlemek için Nitro, AirSlate veya Smallpdf; Word veya PDF fakslamak için Hellofax; Vimeo dosyalarına yorum ve açıklama yapmak için eklenti ve 3D DWG dosyaları için de Autodesk eklentisi mevcut.

Yeni çözüm kullanıcıları platform içerisinde tutmak kadar geliştiricilerin desteğini almak açısından da önemli. Önümüzdeki dönemde pek çok geliştiricinin eklenti programına katılması bekleniyor. Eklenti desteği 27 Kasım tarihinde başlayacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim