Anlık Bildirim

Fortnite iOS sürümü günde 1,5 milyon dolar gelir elde ediyor

Popüler battle royale oyunlarından Fortnite, iOS sürümünde günde 1,5 milyon dolar gelir elde ediyor. Tanıtılalı 326 gün olan mobil oyun sadece iOS üzerinde 500 milyon dolar gelir elde etmeyi başardı.
Fortnite iOS sürümü günde 1,5 milyon dolar gelir Tam Boyutta Gör
Son dönemin en popüler oyunlarından olan Fortnite geçtiğimiz sene mobil platformlara adım atmıştı. Epic Games tarafından geliştirilen yapım hem iOS hem de Android tarafında popüler oyunlardan biri haline geldi. Öyle ki firma sadece iOS sürümünden günde 1.5 milyon dolar gelir elde etmeyi başardı.

Toplam gelir 500 milyon dolar

iOS platformu için Fortnite kullanıcılara açılalı 326 gün oldu. Bu 326 günde oyun toplam 500 milyon dolar gibi devasa bir gelir elde etti. Bu gelirin yüzde 64’ü ABD’deki oyunculardan geliyor. Daha öncesinde Clash Royale, 389 günde 500 milyon dolar gelir miktarına ulaşarak rekoru elinde tutuyordu. Ancak görünen o ki yeni lider Fortnite olmuş. Bu iki oyundan sonra ise Honor of Kings 405 gün süreyle üçüncülük koltuğuna yerleşiyor.

Apple, App Store üzerinde yayınlanan uygulamalardan yüzde 30 komisyon aldığı için bu gelirin büyük bir kısmı da Apple’a gidiyor. Epic Games bu komisyondan kurtulmak için Android platformunda oyununu kendi dağıtmaya karar vermiş ve Google Play içerisine eklememişti. Ancak aynı işlemi Apple tarafında yapması tabii ki mümkün olmadı.

Geçtiğimiz hafta Electronic Arts tarafından tanıtılan yeni bir battle royale oyunu Apex Legends de oyuncular arasında hızla popüler hale geldi. Apex Legends oyununun App Store içerisine eklenmesiyle Fortnite’a yeni bir rakip gelmesi olası. Bakalım Apex Legends 500 milyon dolar gelire kaç günde ulaşacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim