Anlık Bildirim

Google, Allo mesajlaşma uygulamasını sonlandırıyor

Mesajlaşma ve sosyal medya uygulamalarıyla bir türlü yüzü gülmeyen Google, yakın zamanda Allo uygulamasını da sonlandırıyor. Google Allo tanıtılalı yalnızca iki yıl olmuştu.
Google, Allo mesajlaşma uygulamasını sonlandırıyor Tam Boyutta Gör
Google Allo mesajlaşma uygulaması 2016 yılında duyurulmuştu. Duo ile birlikte tanıtılan hizmet WhatsApp alternatifi olmayı amaçlıyordu. Görünen o ki başarılı olamayan uygulamanın kapatılmasına karar verilmiş.

Mart 2019 son tarih

Google’un blog paylaşımından gelen bilgilere göre 2019’un Mart ayında Google Allo mesajlaşma uygulaması kapatılacak. O tarihe kadar konuşmaların dokümanını indirmeleri için kullanıcılara vakit tanınıyor. Sadece iki yıl önce tanıtılmış uygulamanın bu kadar hızlı sonlandırılması oldukça garip. Google tarafından “Allo uygulamasından çok şey öğrendik. Makine öğrenme özelliklerini geliştirmeyi ve Google Asistan’ı mesajlaşmaya dahil edebilmeyi başardık.” açıklaması da ek olarak belirtilmiş.

Bir başka Google hizmeti Hangouts uygulamasının da yakın zamanda kapatılarak, Hangouts Meet ve Hangouts Chat halini alacağını öğrenmiştik. Anlaşılan Google tüm mesajlaşma servisini SMS’in yeni versiyonu RCS (Rich Communication Service)’e kaydırmak istiyor. Böylelikle platformdan bağımsız olarak mesajlaşma imkanı sağlanabilecek. Duo görüntülü konuşma uygulaması ise kullanılmaya devam edecek.

Google'un mesajlaşma ve sosyal medya uygulamalarıyla bir türlü yüzü gülmedi. Sürekli farklı platformlar ile denenen hizmetler ya kapandı ya da yerine başka bir uygulama geldi. Görünen o ki RCS ile Google şansını bir kez daha denemek için hazırlanıyor. Android Messages uygulamasına dahili olarak yakın zamanda eklenecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim