Anlık Bildirim

Google, karanlık modun pil tasarrufu sağladığını onayladı

Teknoloji devi Google, son zamanlarda birçok uygulamaya gelen karanlık mod seçeneği ile ilgili bir sunum yaparak, bu özelliğin Android cihazlarda pil tasarrufu sağladığını onayladı.
İçinde bulunduğumuz dönemde birçok şirket uygulamalarına karanlık mod seçeneğini eklemeye başladı. Uygulamayı gece kullanan kişilerin gözlerinin yorulmamasını sağlayan bu özellik, pil tasarrufuna da katkıda bulunması ile kullanıcılar açısından oldukça önemli bir noktaya geldi. Konuyu geliştiriciler konferansında değerlendiren Google, karanlık mod seçeneğinin Android cihazların pil ömrüne olumlu olarak etki yaptığını açıkladı.

Google karanlık mod seçeneğine önem veriyor

Android Dev Summit sırasında Google, Android'deki pil ömrü için karanlık modun önemine vurgu yaptı. Şirket karanlık modda ve maksimum parlaklıkta bir uygulamanın, tasarımında çok fazla beyaz kullanılan bir uygulamadan çok daha az güç tükettiğine dair bir sunum gerçekleştirdi.
Pek çok kişinin işaret edebileceği gibi bu durum, tüm uygulamaları beyazla dolu olan Google için ironik olsa da, şirket karanlık mod seçeneğine yavaş yavaş gereken önemi vermeye başladı diyebiliriz. Hatta önümüzdeki süreç içerisinde tüm cihazlar için Android işletim sisteminin genelinin karanlık modda kullanılabilmesini sağlayan bir özelliği aktif duruma getireceği de sızan bilgiler arasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19512 kez okundu.
25 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, karanlık mod ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim