Anlık Bildirim

Google yonga seti geliştirme çalışmalarına hız verdi

Google da ürünlerinde kendi geliştirdiği yonga setini kullanan markalar arasına katılıyor. Şirketin “gChips” ekibini genişletmek için yeni mühendisler işe aldığına yönelik haberler var.
Reuters tarafından yayınlanan bir rapora göre Google  kendi yonga setlerini geliştirme konusundaki girişimlerine hız kazandırdı. Arama devinin ana şirketi Alphabet'in “gChips” ekibini genişletmek için Hindistan'da mühendis alımına başladığı bildiriliyor. Söylentilere göre şirket hali hazırda 16 mühendis işe almış durumda ve hala ekibi daha da genişletmeye çalışıyor.
Raporda, Google'ın yıl sonuna kadar gChips ekibindeki toplam çalışan sayısını 80'e çıkarmak istediğine yönelik bilgiler de var. Google’ın istihdam sayısını artırması kendi yonga setlerini üretme planlarına hız verdiğini gösteriyor. Hatta gChips ekibinin yeni yonga seti tasarımlarını test ettiği ve üretime hazır hale getirmeye çalıştığı söyleniyor.

Kendi cihazlarında kendi yonga setini kullanacak

Şu an itibariyle Google'ın işlemci üretip üretmeyeceği ile ilgili resmi bir bilgi yok. Ancak arama devi bu yönde bir adım atarsa, ürettiği cihazlarda kendi yonga setini kullanan şirketler arasına katılacak. Bunların arasında Apple, Samsung ve Huawei gibi önde gelen markalar yer alıyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim