Anlık Bildirim

Hacker'lar macOS bilgisayarları EXE dosyası ile vuruyor

MacOS işletim sistemine EXE dosyası ile kötü amaçlı yazılım bulaştırılabildiği ortaya çıktı. Trend Micro araştırmacıları bilgisayar korsanlarının kullandığı yöntemi tüm detayları ile açığa çıkardı.
MacOS ve Windows iki farklı işletim sistemi olduğu için MacOS'ta (veya tam tersi) Windows dosyası çalıştırmak isteyince doğal olarak hata verir. Ancak Trend Micro'daki güvenlik araştırmacıları bilgisayar korsanlarının Windows "EXE" dosyası ile MacOS sistemlere kötü amaçlı yazılım bulaştırmanın bir yolunu bulduklarını ortaya çıkardı.
Antivirüs şirketi, torrent aracılığı ile indirdikleri Little Snitch adlı güvenlik duvarı uygulamasını analiz ederken durumun farkına vardı. İndirilen DMG dosyasının içinde kötü amaçlı bir EXE dosyası bulunuyordu. Araştırmacılar bu dosyanın MacOS işletim sisteminde yer alan Gatekeeper adlı güvenlik özelliğini aşmak üzere tasarlandığını keşfetti.

MacOS'ta EXE dosyası çalıştırmanın yolunu buldular

Gatekeeper, Mac'lerde yalnızca güvenilir yazılımların çalıştırdığını doğrulamak amacıyla tasarlanan bir teknoloji. MacOS sistemlerde EXE dosyalarının çalıştırılması beklenmediği için bu dosyalar güvenlik kontrolünden geçmiyor. Bilgisayar korsanlarının ise açık kaynak kodlu bir framework olan Mono'yu kullanarak MacOS'ta Windows dosyası çalıştırmanın bir yolunu buldukları belirtiliyor.
Trend Micro araştırmacıları Don Ladores ve Luis Magisa kullanıcıların doğrulanmamış kaynaklardan ve web sitelerinden dosya, program ve yazılım indirmekten kaçınmaları gerektiğini bir kez daha vurguladılar. Aynı EXE dosyasının Windows işletim sistemi yüklü bilgisayarlarda ise çalışmadığı belirtildi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9080 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
trend micro, malware ve
4 etiket daha MacOS exe little snitch Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim