Anlık Bildirim

Hırvatistan’ın yerli ve milli gemisine Aselsan’ın silah sistemi

Hırvatistan’ın yerli olarak geliştirdiği ve lanse ettiği devriye botu Omis, Aselsan tarafından üretilen Muhafız Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi’ni kullanacak. İşte konuya dair detaylar:

Hırvatistan’ın yerli ve milli gemisine Aselsan’ın silah sistemi Tam Boyutta Gör

Türk donanmasında da uzunca bir süredir kullanımda olan Aselsan üretimi Muhafız UKSTS (Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi) diğer ülkelerin de ilgisini çekmeye devam ediyor. Bir süre önce Malezya’da üretim için kurulan ve %100 ASELSAN’a ait bir iştirak olan ASELSAN MALAYSIA şirketi tarafından Malezya Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Malezya Deniz Kuvvetleri botlarına da yerleştirilen silah sistemi, aynı şirket üzerinden Uzak Doğu’daki faaliyetlerine devam ediyor. Güney Kore’de faaliyet gösteren Hyundai Heavy Industries Tersanesi'nin de yabancı bir ülkeye sattığı gemilerde Muhafız’ı kullanacağının anlaşması imzalanmıştı.

Şimdi bir güzel gelişme de Hırvatistan’dan geldi. 7 Aralık tarihinde Hırvat Donanması’na teslim edilen ve toplamda 5 adet üretilecek olan Omis adlı devriye botlarında Aselsan’ın silah sistemi kullanılacak. Baş topu olarak görev üstlenecek olan 30mm Muhafız UKSTS, otomatik hedef izleme özelliği ile hedefin hızını ve rotasını hesaplayabiliyor. Kullanılan mühimmat, hedefin mesafesi, havanın durumu gibi bilgileri analiz ederek otomatik balistik düzenleme yapabilen Muhafız, Hırvat botlarının caydırıcı gücü olacak.

Muhafız sistemi gece ve olumsuz görüş şartlarında çıplak gözle görülemeyen hedeflerin tespit edilmesini, hedeflerin otomatik olarak tanınmasını, takip edilmesini ve bu hedeflere atış yapılabilmesini sağlıyor.

Üretilecek diğer 4 gemide de Muhafız yer alacak. Gemilerdeki montaj, bakım, test anlaşmaları imzalandı ve tüm süreç Aselsan tarafından yürütülecek. Toplamda 16 mürettabata sahip olan Hırvatistan’ın yeni devriye botları 43.25 metre uzunluğa ve 240 ton ağırlığa sahip.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
29863 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, savunma sanayii ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim