Anlık Bildirim

Masaüstü işlemci pazarında AMD payı yüzde 13 oldu

Dün gece yonga sektörünün ilk 7nm örneklerini teknoloji dünyası ile paylaşan AMD gelecek için ümit vadediyor. Firmanın işlemci pazarındaki yükselişi ise devam ediyor.

Son yıllarda işlemci pazarında hiç olmadığı kadar hareketlilik yaşayan AMD bunun yansımasını tablolarda görmeye devam ediyor. Son 7 yılın en yüksek faaliyet karına ulaşan firma ayrıca işlemci pazarında da istikrarlı bir yükseliş yakaladı.

İstikrarlı yükseliş

Mercury Research tarafından yapılan araştırmaya göre x86 masaüstü işlemci pazarında AMD’nin payı yüzde 13 seviyesine yükseldi. Geçen yıl aynı dönemde bu rakam yüzde 10.9 iken önceki çeyrekte de yüzde 12.2 civarındaydı.

Mobil tarafta AMD’nin yüzde 10.9 civarında bir pay sahibi olduğu ifade ediliyor. Önceki çeyrekte bu rakam yüzde 8.8 iken geçen yıl aynı dönemde yüzde 6.8 civarındaydı. Yine sunucu tarafında da yüzde 8 civarında bir pazar payı elde edildi.

Masaüstü, mobil ve sunucu tarafında firmanın ortalama olarak yüzde 10.6 pay elde ettiği ifade ediliyor. Önceki çeyrekte bu ortalama yüzde 9.1, geçen yıl aynı dönemde ise yüzde 7.5 civarındaydı. Uzmanlar Zen+ tabanlı işlemcilerin performansı ve Zen 2 işlemcilerin hamleleriyle AMD’nin pazar payını arttıracağını ön görüyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7658 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd desktop marketshare ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim