Anlık Bildirim

Rusya siber savaş tatbikatı için ülkenin internet bağlantısını kesecek

Rusya, gelecekteki bir siber savaş planlamasının bir parçası olarak, kısa bir süre ülkenin internet bağlantısını kesmeyi planlıyor. Önemli konunun detayları haberimizde.
Rusya bugünlerde benzerine pek rastlanmayan bir tatbikata hazırlanıyor. Ülke genelinde, önümüzdeki dönemde olabilecek bir siber savaş karşısında nasıl hareket edeceklerini test etmek için kısa bir süre için internet bağlantısı kesilecek.

Rus hükümeti ISS'lere para ödüyor

1 Nisan'dan önce yapılması beklenen bu test için gerekli yasalar da Rusya parlamentosuna getirilmiş durumda. Dijital Ekonomi Ulusal Programı olarak adlandırılan yasa tasarısı, İnternet Servis Sağlayıcıları'nın, herhangi bir dış gücün siber saldırısı durumunda çalışabilmelerini sağlamalarını gerektiriyor. Yasada belirtilen önlemler arasında, Rusya'nın DNS olarak bilinen ağ adres sisteminin kendi sürümünü oluşturması da yer alıyor.
ISS'lerin ayrıca verileri, devlet tarafından kontrol edilen yönlendirme noktalarına gönderebileceklerini gösteren testler yapmaları da bekleniyor. Sistem trafiği filtreleyecek ve böylece Ruslar arasında gönderilen veriler hedefine ulaşacak, ancak yabancı bilgisayarlara yönelik herhangi bir hedef atlatılacak. Tüm bu testlerin başarılı olması için Rus hükümetinin ISS'lere para yardımında da bulunduğu da gelen bilgiler arasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim