Anlık Bildirim

iOS 11 karşınızda

Bugün başlayan WWDC 2017 geliştirici konferansında merakla beklenen iOS 11 işletim sistemi tantıldı. Yeni işletim sistemi ekosistem için beraberinde pek çok yeniliği getiriyor.

Apple’ın en yeni ve en iyi mobil işletim sistemi sürümü iOS 11 bugün düzenlenen WWDC 2017 geliştirici konferansında resmiyet kazandı. Yeni işletim sistemi ekosistem için beraberinde pek çok yeniliği getiriyor.

Tasarım tarafında kayda değer bir değişiklik görünmüyor. iOS 7 ile birlikte gelen sade ve modern arayüz tasarımı aynen devam ediyor. Değişiklik arayüz bileşenlerinde gerçekleşmiş.

 

iOS 11 karşınızda

Mesajlar 

Apple’ın Mesajlar uygulaması nihayet uzun süredir beklenen özelliğine kavuştu. Artık mesajlarınız iCloud üzerinde depolanıyor ve cihaz değiştirdiğiniz zaman aktarabilmeniz mümkün oluyor.

Yine iMessage ile Apple Pay üzerinden kullanıcıdan kullanıcıya para aktarımı resmileşmiş durumda. Kullanıcılar Touch ID ile birbirlerine para gönderebilecek. uygulama dışına çıkmasına gerek kalmayacak. Cüzdan uygulaması yeni sürümde Pay adını alıyor ve Venmo tarzında sosyal bir haber kaynağı ediniyor.

 
Araba kullanırken rahatsız etme

iOS işletim sisteminde bir süredir var olan Rahatsız Etme fonksiyonu artık sürücülere yönelik de yeni özellikler kazanmış. Araba Kullanırken Rahatsız Etme özelliği hareket halinde olduğunu otomatik olarak algılayarak aktif olup olmayacağını sürücüye soruyor. Devreye girdiğinde ise önemli olmayan bildirimler engelleniyor, mesajlara otomatik olarak yanıt veriliyor.

İç haritalar 

Apple Haritalar artık alışveriş merkezleri için iç mekan haritalarını devreye sokuyor. Boston, Chicago, Hong Kong, Londra, New York gibi bir kaç şehirde bu özellik kullanıma sunulmayı bekliyor.

 

Daha akıllı Siri

Apple’ın yapay zeka teknolojilerine son dönemde büyük yatırımlar yapmaya başladığını duyuyoruz. Bunun temelinde elbette Siri var. Apple’ın sanal asistanı yapay zeka teknolojilerini daha iyi kullanıyor ve kullanıcısını daha iyi analiz eder hale geliyor. Ayrıca konuşulan dili daha iyi ve katmanlı olarak algılayabiliyor. Google’ın Assistant hamlesi sonrasında Apple’dan böyle bir hareket bekliyorduk. Yine Siri hakkınızda topladığı verileri şifreli olarak bulut üzerinde saklıyor ve yeni cihazlara da aktarabiliyorsunuz.

 

iOS 11 karşınızda

Kontrol Merkezi 

Yine bir süredir beklenen daha düzenli bir kontrol merkezi talebi de gerçekleşmiş. Artık özellikler tek bir pencere içerisinde toplanıyor ve daha kolay bir erişim sağlanıyor. Pencere üzerinde 3D Touch ile ayrıntılı menülere erişebiliyorsunuz.

Fotoğraflar 

Yapay zeka ile güçlendirilen Fotoğraflar uygulaması Instagram Boomerang gibi çok kısa sürelik döngüler ekleyebiliyor. Yapay zeka bu noktada kullanıcının yerine daha etkili dögüler hazırlayabiliyor. Yine depolama alanından kazanmak için HEVC ve HEIF sıkıştırma teknolojileri desteklenmeye başlamış.

 

iOS 11 karşınızda

AirPlay 2 

Apple’ın kablosuz içerik aktarım özelliği AirPlay de ikinci nesle terfi etti. Yeni nesilde macOS platformunda gördüğümüz çoklu hoparlöre ses aktarabilme imkanı karşımıza çıkıyor. Ayrıca HomeKit entegrasyonu ile artık Siri belirli bir hoparlörde müzik oynatabiliyor.

 

iOS 11 karşınızda

Dosya yönetimi

Android tarafında yıllardır var olan, iOS tarafında ise üçüncü taraf uygulama şeklinde bulunan dosya yönetimi artık iOS 11 ile birlikte yerleşik hale geliyor. Apple’ın dosya sistemlerindeki erişim kısıtlamaları herkesin malumu. Yerleşik sistemde bu kısıtlamadan nasibini alıyor.

iOS 11 her zaman olduğu gibi ilk olarak sonbahar aylarında iPhone 8 üzerinde boy gösterecek. Hemen ardından da güncelleme olarak cihazlara sunulacak. Beta sürecinin de önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16574 kez okundu.
40 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, ios 11 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim