Anlık Bildirim

120 Dolara kendi BB-8 robotunuzu yapmak ister misiniz?

17 yaşındaki Angelo Casimiro isimli bir genç Star Wars'da gördüğü BB-8 robotuna sahip olmak istemiş ve işe koyulmuş. Casimiro bununla birlikte diğer sevenlere de robotun nasıl yapılacağını gösteriyor.
120 Dolara kendi BB-8 robotunuzu yapmak ister misiniz?
 
Geçtiğimiz yıllarda filmlerde sık sık gördüğümüz robotlar bugün gerçek hayatta da karşımıza çıkmaya başlıyor. Özellikle üretim bantlarında çalışabilen robotlar biz farkına varmasak da yeni bir sanayi devrimini başlatmış olabilir, ancak işin bir de diğer yüzü var.

Star Wars filmini izleyenler hatırlayacaktır BB-8 isimli sevimli bir robot macera boyunca ana karakterlerimize eşlik ediyor. Oldukça sıcakkanlı ve yardımsever olan bu robot filmi izleyen bir genç beyni harekete geçirmeyi de başarmış. 17 yaşındaki Angelo Casimiro sömestr tatilini kendine bir BB-8 yapmak için harcamayı tercih etmiş.
Casimiro robot için toplamda 120$'lık kabul edilebilir bir harcama yapmış. Bunun karşılığında aldığı sonuca ise bir öğrenci için oldukça başarılı. iPhone üzerinden kontrol edilebilen robotun içerisinde Arduino tercih edilmiş. Her ne kadar yapımı biraz ilgi gerektiriyor gibi gözükse de boş vakti olan veya hobi arayan teknoloji severler Casimiro'nun talimatlarını takip ederek kendi robotlarını yapabilirler.
İlk versiyonda bir kaç hatanın bulunduğunu söyleyen genç gelecek versiyonda bu hataların düzeltileceğinin de müjdesini veriyor. İkinci versiyonda ayrıca Rasperry Pi kullanılacağı da belirtilmiş. Aşağıda yer alan videodan Casimiro'nun kendi BB-8'ini nasıl hazırladığını izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6190 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Star Wars, bb-8 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim