Anlık Bildirim

Athlon XP Duyruldu

Beklenen ve Palomino çekirdeğine sahip yeni Athlon ilginç pazarlama stratejileri ile dikkat çekiyor. Bunlardan biri XP uzantısı. Microsfot'un gelecek Windows XP işletim sistemininde uzantısı olan XP aslında iki firma içinde farklı anlamlara geliyor. Microsoft için XP Exprience (tecrübe et, dene) , AMD için eXtra Performance anlamına geliyor. Nvidia'nın ise son Detanotor 4 sürücülerinin ismini son anda değiştirip Detonator XP haline getirmesi ise dikkat çekilmesi gereken başka bir nokta. XP'nin seçilmesinde ise en büyük etken Windows XP ile beraber büyük ibr satış olma unmudu. Daha çok bol bol reklamı yapılacak olan Windows XP ile birlikte sunulacak olan Athlon XP'lerin büyük bilgisayar üreticileri tarafından ne kadar cazip olduğu.

Diğer yandan yeni Athlon XP'ler artık MHZ'le de anılmayacak bunun yerine AMD, PR (Performans Karşılığı) denilen yeni bir adlandırmaya gidecek ve kaç MHZ'de çalıştığı belirtilmeyecek. AMD'nin böyle bir uygulamaya gitmesindeki neden ise uzun zamandır rahatsız olduğu Pentium 4'ün yüksek hızı. AMD'ye göre Pentium 4 yüksek hızda çalışması yüksek performans gösterdiği anlamına gelmiyor. Aksine AMD'nin Athlon işlemcilerinin aynı MHZ'de daha yüksek performans gösteriyor. Bundan dolayı AMD işlemcilerini Pentium 4 performansına karşılık gelen bir adlandırmaya gitmeye karar verdi.

Athlon XP'nin incelemeleri için ise aşağıdaki incelemelere tıklayabilirsiniz. Geneldeki görüş Athlon XP'nin yüksek hızının kanıtlanmış olması, başka yönden ise yeni PR sisteminin kullanıcıyı yanıltabileceği düşüncesinin hakimiyeti. Zira 1533 Mhz'de çalışan Athlon XP 1800+ diye adlandırılacak.

Anandtech
Source Magazine
HardOCP
Ambmb
Tech Report
AMD Zone
Tom's Hardware

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim