Anlık Bildirim

Nehalem tabanlı Core i7 işlemcileri Avrupa fiyat listelerinde

Nehalem tabanlı Core i7 işlemcileri Avrupa fiyat listelerinde

Intel'in uzun süredir merakla beklenen Nehalem tabanlı yeni nesil Core i7 işlemcileri için artık gözler lansmanda. 16 Kasım'da anons edilmesi beklenen yeni işlemciler için anakart ve bellek üreticileri artık son hazırlıklarını yaparken, işlemciler fiyat listelerine de giriş yapmaya başladı. Bloomfield serisi altında kullanıma sunulacak ilk üç Core i7 modeli için Avrupa fiyat listelerinde hareketlilik başladı.

Haberlerimizde sık sık dile getirdiğimiz üzere kullanıcılar ile buluşacak Nehalem tabanlı ilk Intel işlemcileri Core i7 920, 940 ve Extreme Edition 965 olacak. LGA1366 formunda olan ve 3 kanal DDR3 desteği sağlayan entegre bellek kontrolcüsüyle donatılan yeni nesil işlemcilerin saat hızları sırasıyla 2.66GHz, 2.93GHz ve 3.2GHz olacak. Dört çekirdekli olan yeni işlemciler bilindiği üzere 45nm üretim teknolojisiyle hazırlandılar.

Isıl güç tasarımları 130 watt olarak belirlenen yeni nesil işlemcilerin tepe modeli, Extreme kulübüne katılacak XE 965 modeli olacak. Diğer iki modelden ayrı olarak özellikle hız aşırtma meraklılarına daha fazla opsiyon sunacak olan işlemci tahmin edebileceğiniz üzere serinin en pahalı modeli unvanını da taşıyacak. X58 yonga setli anakartlarda kullanılacak Core i7 serisi yeni nesil işlemciler için beliren fiyatlar şu şekilde.

Avrupa fiyat listelerine yansıyan ön fiyat bilgilerine göre Bloomfield serisinin giriş modeli diyebileceğimiz Core i7 920 modeli 378 Avro, Core i7 940 modeli 678 Avro ve Extreme Edition 965 modeli de 1163 Avro seviyesinden listelerde yer almaya başladı. Tabii fiyatların lansman ile birlikte düşebileceğini belirtmekte fayda var çünkü daha önce sırasıyla 284$, 574$ ve 999$'lık fiyatlar telaffuz ediliyordu.

Fiyat bilgisi için;
http://www.geizhals.eu/?cat=cpu1366

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim