Anlık Bildirim

4G teknolojisi ile Drone'lar daha yükseğe uçabilir

AT&T ve Intel, Drone'ların daha yükseğe ve uzağa ulaşması için 4G teknolojisinin nimetlerinden yararlanmaya karar verdi. Bu özellikle drone'la servis yapacak firmaların ilgisini çekebilir.
4G teknolojisi ile Drone'lar daha yükseğe uçabilir

Drone'lar bir yandan tehlikeli olarak görülürken, bir yandan da firmaların taşımacılık alanında kullanacağı önemli cihazlar olarak görülüyorlar. AT&T ve Intel işbirliği de daha çok firmaları hedef alıyor gibi görünüyor; çünkü bu iki firma 4G LTE teknolojisini kullanarak daha uzak ve yükseğe gidecek Drone'ları hedefliyorlar.
Film-belgesel yapımı, inşaat, taşımacılık gibi alanlarda kullanımlarının gittikçe artması beklenen Drone'ların büyük bölümü şu an kısa menzilli Wi-Fi, Bluetooth veya radyo dalgaları kullanıyorlar. AT&T'nin amacı bu drone'lardan video ve fotoğrafları kısa sürede ve verimli bir biçimde göndermek.
Uzaklık bir yana LTE teknolojisinin kullanım amaçları arasında canlı video yayını yapmak, uçuş bilgileri sağlamak, yer tanımı ve akıllı seyir konusunda bilgi edinmek de var. Hücresel veri kullanımının halka açık radyo dalgalarından daha az risk de taşıdığını söyleyen yetkililerin en büyük endişesi ise uzak noktalara giden drone'ların çekim alanından çıkması.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim