Anlık Bildirim

ABD’de izne tabi olan Huawei için bir istisna - Güncellendi

ABD’li üreticilerden ekipman tedarik etmesi izne tabi tutulan Huawei’ye bir istisna tanındı. Mevcut Huawei ekpimanlarının teknik bakımı için malzeme tedarik edebilecek.

ABD ve Çin arasında devam eden ticaret savaşlarında Başkan Trump vergi arttırımından son anda vazgeçti ancak Çinli firmalara önemli bir yaptırım uygulandı. ABD’li firmaların Huawei’ye ekipman satışının izne bağlandığı yaptırımda bir istisna oluştu.

Zaruriyet

Endüstri ve Güvenlik Ofisi geçtiğimiz hafta Huawei ve bir şekilde bağlantılı olduğu 68 firmaya ABD’li üreticilerin ekipman satışını izne bağlamıştı. Huawei’ye ekipman satmak isteyen herhangi bir ABD’li firma ofisten izin almak zorunda.

Bununla birlikte halen Huawei ekipmanlarını kullanan bazı eyaletlerin iletişim altyapılarında izin süreci sıkıntı doğuracak. Zira bu altyapılarda yaşanacak bir soruna Huawei’nin müdahale edebilmesi için ekipman temin etmesi ve dolayısıyla izin alınması gerekiyor. Bu süreç de iletişimi kesintiye uğratabilecek nitelikte.

Ticaret Departmanı potansiyel sorunların önüne geçebilmek adına Huawei’ye istisna tanımaya karar verdi. Buna göre sadece mevcut ekipmanların teknik servisi için Huawei’ye 90 günlük ekipman alım izni verildi. Sadece diyoruz zira kesinlikle yeni bir altyapı için ekipman satın alınamayacak.

Dünyanın bir numaralı ağ ekipman tedarikçisi Huawei’nin ABD’li üreticilerle iş ilişkisinin izne bağlanması elbette firmayı etkileyecektir ancak ABD’nin yararına olduğunu söylemek güç. Huawei geçen yıl Qualcomm, Intel gibi firmalardan 11 milyar dolar değerinde ekipman tedariği yapmıştı. Firmanın toplam 70 milyar dolarlık alışverişi düşünüldüğünde ABD yüzde 15 gibi bir paya sahip durumda.

Güncelleme - İstisna durumu akıllı telefonlar ve dizüstü modelleri için de geçerli. Yani Google, Microsoft veya Intel ile anlaşma sağlanmış olan tüm cihazların bakımı için Huawei 90 gün daha ABD'li firmalardan donanım ve yazılım desteği almaya devam edecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12079 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, huawei usa ban ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim