Anlık Bildirim

AMD Hawaii XT GPU'su daha fazla işlem birimine sahip

AMD Hawaii XT GPU'su daha fazla işlem birimine sahip
AMD'nin en yüksek performanslı GPU tasarımı olan Hawaii XT, Radeon R9 290X altında 2816 partalel işlem birimi, 172 doku ünitesi ve 64 ROP ile karşımıza çıkıyor. Bu konfigürasyon ile Radeon R9 290X, AMD'nin tek grafik işlemcili en hızlı ekran kartı olmayı başarırken son haberlere göre, Hawaii XT GPU'su, daha fazlasını sunabilecek potansiyele sahip.
Yapılan hesaplamalara göre Radeon R9 290X ekran kartındaki Hawaii XT GPU'sunun zar alanı 438mm2. Grafik işlem biriminin genel yetenekleri, daha önceki jenerasyona ait Tahiti GPU'su ile kıyaslandığı zaman bazı soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Henüz resmi olarak doğrulanmış olmasa da, Hawaii XT grafik biriminin ihtiyaç duyulandan daha büyük bir zar alanına sahip olması, daha fazla sayıda işlem biriminin olduğu ancak görev yapmadığı sonucunu doğuruyor.
İfade edilen detaylara göre Hawaii XT GPU'sunun asıl tasarımında 48 adet işlem ünitesi ve buna bağlı olarak 3072 adet paralel işlem birimi ve 192 doku ünitesi bulunuyor. Yani şu an satılmakta olan R9 290X ekran kartındaki grafik birimi, görev yapmayan yani kapalı olarak tutulan 4 adet işlem ünitesine sahip. Bu aşamada kapalı ünitelerin yazılım ile açılıp açılamayacağı veya tüm birimleri açık en güçlü Hawaii XT varyasyonuna sahip özel bir kartın sunulup sunulmayacağı bilinmiyor. 3072 adet paralel işlem birimli Hawaii XT GPU'su, paralel işlem birimlerinin sayısı açısından Radeon HD 6990'a denk olup, performans anlamında rakibi Nvidia GeForce GTX 780 Ti'ı da geride bırakabilecek.
Bakalım AMD, tam fonksiyonel bir Hawaii XT GPU'su sunacak mı, bekleyip göreceğiz.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim