Anlık Bildirim

AMD, Radeon HD 7000 serisi için tanıtımlara başlıyor

Çift grafik işlemcili Radeon HD 6990 modelinden bu yana ürün gamında özellikle de yüksek performans segmentine yönelik çözümler de yenilik yapmayan AMD, 28nm üretim teknolojisini kullanan Radeon HD 7000 serisi için son dönemece girmiş durumda. 2012 ile birlikte satışa sunulması beklenen ekran kartları için basın etkinlikleri daha erken başlayacak. 
Henüz resmi olarak doğrulanmış olmasa bile önümüzdeki hafta ile birlikte farklı ülkelerde Radeon HD 7000 serisine yönelik teknik brifingler düzenlenecek. Buradan da anlaşılabileceği üzere tasarım ve model bazında teknik özellik çalışmalarını tamamlayan AMD, lansman öncesinde artık hacimli üretime yönelik çalışmalara ve sürücü geliştirmelerine yoğunlaşmış olabilir. Şu an için AMD'nin hangi modellerle Radeon HD 7000 serisini başlatacağı bilinmiyor ancak genel kanıya göre AMD, Radeon HD 7000 serisi için iki farklı tasarım kullanacak.
Yüksek performans segmenti için geliştirilen Radeon HD 7900 serisi ekran kartlarında, NGC (Next Generation Core) adı verilen ve ilk detayları Fusion Geliştiriciler Zirvesi'nde açıklanan yeni nesil GPU tasarımının kullanılması beklenirken, Radeon HD 7800 serisi ve daha alt modellerde ise var olan VLIW4 tasarımının geliştirilmiş, 28nm üretim teknolojisi için uyarlanmış versiyonu güç verebilir.
Yeni nesil GPU tasarımında yüksek performans odaklı güncellemelere ek olarak her geçen gün daha fazla önem kazanan ve süper-bilgisayar arenasındaki yarışa dahi yeni bir soluk getiren GPGPU yani Genel Amaçlı GPU kullanımına yönelik ciddi yenilikler olması da bekleniyor.  Ocak ayında çıkacak birin etapta modellere ek olarak AMD, hızlı bir şekilde yeni modeller sunmaya devam edecek ve serinin en hızlı modeli olarak Radeon HD 7990 muhtemelen Mart ayında lanse edilmiş olacak. Yeni kartlar için henüz resmi herhangi bir açıklama bulunmasa da bazı haberlere göre Radeon HD 7950 400$+, Radeon HD 7970 de 500$ seviyesinden sunulabilir.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15713 kez okundu.
13 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, tanıtım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim