Anlık Bildirim

AMD Radeon HD 7970 GHz Edition ve GeForce GTX 770'in karşılaştırmalı test sonuçları ortaya çıktı

AMD Radeon HD 7970 GHz Edition ve GeForce GTX 770'in karşılaştırmalı test sonuçları ortaya çıktı

Nvidia’nın yakın gelecekte  lanse etmeyi planladığı yeni ekran kartı modellerinden GeForce GTX 770’in, AMD Radeon HD 7970GHz Edition’a karşı olan performans durumunu gösteren yeni bir doküman ortaya çıktı. AMD tarafından hazırlanan dökümanda, 28nm GK104-425 A2 kodlu grafik birimini kullanan GeForce GTX 770’in performansı masaya yatırılıyor. 1536 adet paralel işlem birimine ve 2GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip olan  GeForce GTX 770, standart olarak 1059MHz’de, GPU Boost devreye girdiğinde ise 1125MHz’de görev yapan GPU hızına, ve daha da dikkat çekici bir değer olarak 7GHz bellek frekansına sahip. Bilindiği üzere Nvidia’nın GeForce 600 serisi üst seviye ekran kartlarında, bellek hızı 6008MHz olarak sabitlenmişti.
256-bit bellek veri yolu desteğine sahip olan GeForce GTX 770, yüksek bellek frekansını bir kenara bıraktığımızda, genel olarak GeForce GTX 680 ile benzerlikler gösteren bir model olarak ta ifade edilebilir. AMD’nin GeForce GTX 770’le ilgili performans değerlerini nasıl elde ettiği ya da hangi koşullar altında GeForce GTX 680’in performansını projeksiyon ile GeForce GTX 770 olarak öngördüğü tam olarak bilinmese de, Full HD ekran çözünürlüğü referans alınarak yapılan karşılaştırmaya göre Radeon HD 7970 GHz Edition, hem sentetik testler hem de oyunlarda rakibi GeForce GTX 770’den, %15’in üzerinde daha hızlı olmayı  başarabiliyor. İlginç olan detay ise, AMD’nin dökümanına göre GeForce GTX 770, Skyrim’de iserakibini geride bırakıyor. Birkaç oyunda ise iki ekran kartını genel olarak benzer sonuçlara imza atıyorlar.
Aynı doküman çerçevesinde  AMD’nin açıklamalarına daha detaylı bakmak gerekirse, GeForce GTX 770’in sadece yeniden isimlendirilmiş GeForce GTX 680 olduğunu dile getiren AMD, Radeon HD 7970 GHz Edition’ın da sahip olduğu GCN GPU mimarisinin hem modern oyun motorları hem de konsollar için hedef mimari olduğuna dikkat çekiyor. Tabi ki AMD’nin bu argümanının arkasında hem oyun yapımcıları ile daha sıkı ilişkiler kurmaya başlamaları hem de PlayStation 4 ve Xbox 720’nin de yine kendi SoC çözümlerini kullanıyor olması yatmakta. AMD ayrıca rakibi Nvidia’dan farklı olarak değeri yüzlerce doları bulan ve popüler yeni oyunları bünyesinde barındıran Never Settle Reloaded oyun paketini hediye ediyor olmasına da vurgu yapıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim