Anlık Bildirim

Intel Itanium™ temelli sistemler Haziran’da pazara çıkıyor

Intel’in 64 bit işlemci ailesinin ilk üyesi olan Itanium™’a dayanan sistemler Haziran aynında pazara sunulmaya başlıyor. 25 bilgisayar üreticisinden 35’den fazla sunucu ve iş istasyonu modelinin çıkması bekleniyor.

Intel Itanium™, üst seviye, 64 bit sunucular ve iş istasyonları için geniş bir platform ve uygulama seçeneği sunarken, bunları özel ürünlerden çok daha uygun maliyetlerde sağlıyor. Itanium™ temelli sistemleri ilk aşamada dört işletim sistemi destekleyecek. Bu işletim sistemleri Microsoft’un Windows’u, HP’nin HP-UX’i, IBM’in AIX-5L’i ve Linux.

Intel, bilgisayar üreticilerinin Intel Itanium™ temelli ilk iş istasyonları ve sunucularını Haziran ayında çıkarmalarının beklendiğini açıkladı. Şirket, bu yıl yaklaşık 25 kadar bilgisayar üreticisinin 35’ten fazla modeli sunmalarını beklerken, yüzlerce donanım, yazılım ve uygulama üreticisinin Itanium™ temelli sistemleri destekleyen ürünleri çıkaracaklarını da belirtti.

İşlemci, üst seviye, 64 bit sunucular ve iş istasyonları için geniş bir platform ve uygulama seçeneği sunarken, bunları özel ürünlerden çok daha uygun maliyetlerde sağlıyor.

Itanium™ temelli sistemleri ilk aşamada dört işletim sistemi destekleyecek. Bu işletim sistemleri Microsoft’un Windows’u, HP’nin HP-UX’i, IBM’in AIX-5L’i ve Linux. Caldera Int., Red Hat, SuSe Linux ve Turbolinux da, Linux işletim sisteminin 64 bit sürümünü sağlamayı planlıyorlar.

Sistemler, en çok talep gören kurumsal bilgi işlem ve teknik uygulamaları hedefliyorlar. Bu uygulamalar arasında büyük veritabanı yönetimi, veri arama (data mining), güvenli e-Ticaret işlemleri ve CAD uygulamalarının yanı sıra, yüksek performans gerektiren bilimsel ve mühendislik uygulamaları da yer alıyor.

Büyük kurumlar tarafından kullanılan veritabanı yönetimi ve veri arama uygulamaları ile online mağazalar, büyük önbelleklerin ve 16 TB’a kadar verilerin hızla yönetilebilmesi için 64 bit adreslenebilirliğin avantajını kullanabiliyorlar.

Eşsiz Itanium™ Mimarisi’nin paralelliği ve teorik özellikleri ile sistemler, veri komutlarını eş zamanlı olarak depolayabiliyor ve sıralayabiliyorlar, ayrıca belirli bir uygulamanın daha hızlı veri sorgulaması ve sonuç alması için gerekli veri ihtiyaçlarını daha iyi tahmin edebiliyorlar.

Bağımsız test sonuçlarına göre Itanium™ temelli sistemler, korumalı web transaction’larında özel RISC tasarımlarından 12 kat daha fazla performans sağlayabiliyor. Itanium™ Mimarisi, belirli veri hatalarını bulabilen, düzeltebilen ve ortadan kaldırabilen Enhanced Machine Check Architecture’ı (Gelişmiş Makine Kontrol Mimarisi) yoluyla eşsiz güvenilirlik özellikleri de içeriyor.

Itanium™ işlemciler 2 ve 4 MB’lık L3 ön belleği içeriyorlar. 800 ve 733 MHz’lik hızlardaki işlemcilerin fiyatları 1.177 dolardan 4.227 dolara kadar değişiyor.

İşlemci kartuş şeklinde tasarlanmış güzel bir resmine burdan bakabilirsiniz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim