Anlık Bildirim

AMD : Intel ile alt seviye tablet pazarında rekabet etmeyeceğiz

AMD : Intel ile alt seviye tablet pazarında rekabet etmeyeceğiz

Android ve iOS tarafındaki tablet segmentinde ARM'ın büyük bir hakimiyeti mevcut olsa da Windows tarafında Intel'in sözü geçiyor. Windows RT ile birlikte ARM, Intel'in karşısına çıksa da işletim sisteminin dezavantajları nedeniyle beklenen ilgiden uzak kaldı.

Intel Bay-Trail platformu ve Windows 8.1 güncellemesi ile birlikte daha düşük maliyetli tabletlerin önü açılırken, Intel'in de satış rakamlarını artırması kaçınılmaz oldu. 

Önceki yıllarda hem performans hem de enerji verimliliği açısından optimize edilmiş tabletlere yönelik APU'lar üreten AMD ise henüz kendisini gösterebilmiş değil. Tablet pazarında biraz hayal kırıklığı yaşayan AMD, yeni stratejisinde de bazı değişikliklere gitmeyi planlıyor.

Firmanın patronu Lisa Su, tablet pazarında artık üst seviye ve performans odaklı cihazlara yöneleceklerini, alt seviye pazarda ise Intel ile rekabet etme niyetlerinin olmadığını açıkladı. AMD, alt seviye pazarda birşeyler kaçıracaklarsa bunun çok da önemli olmadığı kanaatinde. 

AMD yaz aylarında tablet modellerine yönelik Beema ve Mullins adlı yeni yongasetlerini piyasaya sürecek. Windows 8 odakllı olan bu iki yongaseti iki veya 4 çekirdekli olarak ölçeklenebilecek ve Radeon grafik birimlerini de beraberinde sunacak. Mullins yongaseti 2watt enerji tüketimi ile daha tüketici dostu bir profil çizerken, Beema ise 10-25watt arasında enerji tüketecek ve performans odaklı bir çizgi izleyecek.

AMD'nin yeni stratejisi uzmanlar tarafından en iyi çözüm olarak görülmüyor. Tüketicinin daha çok alt seviye modellere yönelmesi ve henüz performans odaklı tablet konseptinin tüketicide beklenen ilgiyi oluşturamaması dezavantaj olarak değerlendiriliyor. Ayrıca üst seviye tablet pazarında kar marjının düşmesi de kaçınılmaz oluyor. AMD'nin pazardaki başarı seviyesini ise zamanla görme şansımız olacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
802 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim