Anlık Bildirim

AMD'den ek güç girişi gerektirmeyen yeni ekran kartı: Radeon R7 250XE "Eco"

AMD'den ek güç girişi gerektirmeyen yeni ekran kartı: Radeon R7 250XE 'Eco'
Yaklaşan okula dönüş sezonu öncesinde AMD, 100 dolar altı fiyat segmenti için yeni ekran kartını duyurmaya hazırlanıyor. R7 250XE "Eco" adını taşıyan yeni modelin en büyük özelliği, harici güç beslemesine ihtiyaç duymaması. Radeon HD 7770 ve Radeon R7 250X modellerinde yer alan 28nm Cape Verde grafik biriminin daha verimli revizyonuna sahip olan minik boyutlardaki ekran kartı, özellikle medya bilgisayarlarında kendisine yer arayacak.
Elimizdeki teknik özellik bilgilerine göre, 640 adet paralel işlem birimine ve 128-bit bellek veri yoluna sahip olan karta 1GB GDDR5 bellek eşlik ediyor. Enerji tüketimini aşağı çekebilmek adına GPU çalışma frekansı öndeki modellere göre 1000MHz seviyesinden 860MHz'e düşürülen kartın, bellek hızı ise 4500MHz. Bu değerler çerçevesinde bellek bantgenişliği 72GB/sn olan R7 250XE'nin TDP değeri ise 75 Watt'ın altında. 
PCIe slotu üzerinden aldığı enerji ile beslenen kart, aktif soğutma sistemine sahip. Görüntü aktarımı için DVI, VGA ve HDMI konnektörleriyle donatılan mevcut tasarımın, AMD'nin donanım partnerleri tarafından özelleştirilmesi de söz konusu olabilir. Daha performanslı bazı kartların pasif soğutma ile çıkabildiğini düşündüğümüzde, sessiz bir medya bilgisayarı için gerekli olan ekran kartı ihtiyacı, çıkacak bir Radeon R7 250XE ile de karşılanabilir. 
Japonya'daki bilgisayar mağazalarında görünmeye başlayan kartın fiyatı da 65 dolar civarında olacak. Cape Verde GPU'sunun sahip olduğu AMD teknolojilerinin tamamına destek sunan kart, son kullanıcıların yanı sıra sistem entegratörleri tarafından da kullanılabilir. Yakın gelecekte Tonga GPU'suna sahip olan Radeon R9 285 modelini duyurmayı planlayan AMD, R7 250XE modeliyle de enerji verimliliği yüksek kart ihtiyacını karşılamak istiyor. 
AMD'den ek güç girişi gerektirmeyen yeni ekran kartı: Radeon R7 250XE 'Eco'
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1474 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, erdi özüağ
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim