Anlık Bildirim

Adobe, Jelly Bean için Flash Player geliştirmeyecek


Adobe'un büyük tartışmalara yol açan Flash Player yazılımını mobil platformlar için geliştirmeyi bırakacağını açıklamasının ardından firma yol haritasını da duyurdu.

Adobe son kez Android 4.0 sürümü için Flash Player güncellemelerine devam edeceğini belirtmişti. Bugün yapılan yeni duyuruda Jelly Bean için Flash Player geliştirilmeyeceği açıklandı.

Adobe, Flash Player güncellemelerinin web içerikleriyle sorunsuz çalışması amacıyla üreticiler için bir sertifikasyon programı başlatmıştı. Programa girerek test sürecinden geçen cihazlar Flash Player yazılımını sorunsuz kullanabiliyor. Ancak listede olmayan cihaz kullanıcılarının Flash Player ile ilgili bazı sorunlarla karşılaşabilecekleri ifade ediliyor.


Android 4.1 ile birlikte sertifikasyon programı da sona erecek ve yeni sürümü taşıyan cihazlar için test süreci olmayacak. 

Adobe, Flash geliştirmelerine PC üzerinde devam ederken, Adobe Air vasıtasıyla da mobil uygulamalar geliştirmeye devam edecek. 

Android 4.0 ve öncesi cihazlara da Adobe bir limit getiriyor. 15 Ağustos'a kadar cihazında Flash Player ön yüklü olarak gelmemiş ve Play mağazasından kurmamış kullanıcılar, bu tarihten sonra yazılımı kuramayacak ve cihazı Flash Player ile uyumsuz olacak. Adobe, 15 Ağustos'a kadar kullanıcıların ellerini çabuk tutmalarını istiyor. Android 4.1'e terfi eden cihazlardan da stabilite adına Flash Player yazılımının silinmesi tavsiye ediliyor.

Geliştiriciler ise ihtiyaç anında arşivden yayınlanmış Flash Player yazılımlarına erişebilecek. Buradan telefona yüklenen yazılımlar da güncellemelerden mahrum olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5663 kez okundu.
38 kişi, toplam 47 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim