Anlık Bildirim

Analiz : Android ekosisteminde karın yüzde 95'i Samsung'a gidiyor

Analiz : Android ekosisteminde karın yüzde 95'i Samsung'a gidiyor

Akıllı telefon pazarında kar konusunda Apple'ın gerisinde kalan ancak yükselişine devam eden Samsung, söz konusu Android platformu olunca büyük bir hakimiyet sürüyor.

Strategy Analytics tarafından yapılan bir analize göre, Android cihazları yılın ilk çeyreğinde 5.3 milyar dolar satış karı elde etti. Samsung ise bu 5.1 milyar dolar kar elde ederek, toplam karın yüzde 95'ini eline geçirmiş oldu. 

Analiz uzmanları Samsung'un etkileyici karını verimli bir tedarik zinciri kurmasına, gösterişli ürünler piyasaya sürmesine ve güçlü pazarlama teknikleri kullanmasına bağlıyor. Samsung'un hemşehrisi LG ise sadece yüzde 2.5 kar elde ederken, diğer tüm Android üreticileri de yüzde 2.7 kar elde edebildi.

Akıllı telefon pazarının toplam karı 12.5 milyar dolar olurken, bunun yüzde 43'ü Android ekosistemine ait. Samsung ise pazarda yüzde 30.8 ile lider durumda. Firma ilk çeyrekte 64.7 milyon ünite satış yaptı. Uzmanlar rakamın sevkiyat değil son kullanıcıya ulaşan cihaz rakamı olduğuna dikkat çekiyor. Ayrıca Samsung'un ekosistemde Google'dan daha fazla kar elde ettiği belirtiliyor.

Firma Galaxy S4 amiral gemi ve Active, Zoom gibi modelleriyle önümüzdeki dönemde satışlarını ve dolayısıyla pazar payını daha da artıracak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1144 kez okundu.
29 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim