Anlık Bildirim

Analiz : En fazla açık OS X platformunda

Analiz : En fazla açık OS X platformunda

Bir dönem Apple'ın en güvenilir işletim sistemi olarak övündüğü OS X platformu sistemde ortaya çıkan açıklar nedeniyle daha fazla gündeme gelir oldu. Son analizler ise artık en çok sistem açığının OS X sürümünde olduğunu gösteriyor.
Yapılan yeni bir analize göre 2014 yılında ortaya çıkan sistem açıklarının en çoğu OS X'e ait. Geçen yıl toplamda 7038 yeni sistem açığı keşfedilirken, gün başına ortaya çıkan açık sayısı 19 oldu. Bu açıkların yüzde 80'i uygulamalardan kaynaklı. Yüzde 13'ü işletim sisteminden, yüzde 4'ü ise donanımdan kaynaklanıyor.
OS X platformu toplamda 147 açık ile başı çekiyor. Bunun 64 tanesi yüksek riskli, 67 tanesi orta riskli, 16 tanesi ise düşük riskli durumda. İkinci sırada ise iOS platformu var. Toplamda 127 açığın 32'si yüksek riskli, 72'si orta riskli, 32'ü ise düşük riskli konumda.
Üçüncü sırada ise Linux çekirdeği var. 119 açık barındıran çekirdekte bunların 24'ü yüksek riskli, 74'ü orta riskli, 21'i ise düşük riskli olarak sınıflandırılmış. Listede kalan 7 sıra Windows ailesinin çeşitli sürümlerine ait. Ancak son sürüm olan Windows 8.1'in 36 açık ile sekizinci sırada olması ise oldukça dikkat çekici. Genelde Windows sürümleri daha zayıf olarak bilinse de Microsoft'un son yıllardaki önemli yatırımları ile Windows 8.1'in güvenli bir liman haline geldiği görülüyor.
Elbette bu açıklar halen devam eden nitelikte değil. Çok büyük kısmı geliştirici tarafından yamanıyor. Ancak uygulamaların sayısının artması açıkların da patlama yapmasına neden olmuş. En çok açık barındıran ilk beş uygulama Internet Explorer, Chrome, Firefox, Flash Player ve Java şeklinde sıralanıyor. Bu da kullandığınız uygulama sayısı arttıkça açıkların da arttığını gösteriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3723 kez okundu.
27 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim