Anlık Bildirim

Analiz : Global uygulama gelirleri bu yıl 25 milyar dolara ulaşacak

Analiz : Global uygulama gelirleri bu yıl 25 milyar dolara ulaşacak

 Mobil cihazlara olan ilginin ve dolayısıyla satışların artması ile mobil uygulamalar artık kendi devasa ekonomisini oluşturmuş durumda. Geliştiricilerin ve işletim sistemi sahiplerinin pastadan pay kapmak için kıyasıya rekabet ettiği pazardaki gelir hacmi de her geçen yıl büyüyor.

Gartner tarafından yapılan analize göre, bu yıl tüm uygulama mağazalarının gelirleri 25 milyar dolara ulaşacak. Rakam geçen yıla göre yüzde 62 artış gösterecek. Gelirlerde aslan payı Android ve iOS uygulama mağazalarına ait olacak.

Google ve Apple'ın 1 milyon 500 bin rakamını geçen toplam uygulama sayıları mevcut. Microsoft, BlackBerry gibi diğer oyuncuların ise onbin veya yüzbin gibi uygulama rakamları bulunuyor. Bu da pastadan daha büyük pay kapmalarının önüne geçiyor.

Analizdeki diğer bir nokta ise geçen yıl kullanılan günlük uygulamaların bu yıl yüzde 63 oranında değiştiği yönünde. Kullanıcıların mobil cihazlarında pek çok uygulama kurulu olsa da genelde 8 uygulamaya odaklanıyor ve bu uygulamalar da yıllara göre farklılık gösteriyor.

Diğer önemli nokta ise artık mağazalarda yerleşmiş bir konuma sahip olan büyük geliştiriciler nedeniyle, yeni geliştiricilerin hareket alanının oldukça dar olması. App Store'daki en iyi 250 geliştiriciden sadece yüzde 2'sinin yeni geliştirici olması ve Play Store'daki en iyi 250 geliştiriciden sadece yüzde 3'ünün yeni geliştirici olması buna en büyük örnek.

Büyük geliştiriciler satışlarda aslan payını alsa da uygulama içi reklam gösterimi gibi farklı yöntemlerle de gelirlerini artırıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim