Anlık Bildirim

Analiz : Mobil reklamcılık en hızlı büyüyen pazarlama kategorisi

Analiz : Mobil reklamcılık en hızlı büyüyen pazarlama kategorisi

Sayı bakımından artık milyarların telaffuz edildiği mobil telefon sektörü, farklı bir pazarın daha parlamasına neden oldu. O da mobil reklamcılık.

Hali hazırda tablet, akıllı telefon ve internete bağlanabilen cep telefonlarında farklı reklam gösterimleri karşımıza çıkıyor. Bunlar uygulama içerisinde ve arama sonuçlarında yer alabiliyor.

Yapılan yeni bir analize göre mobil reklamcılık en fazla büyüyen pazarlama kategorisi oldu. Mobil reklamlar masaüstü reklamlara göre altı kat daha fazla büyürken, pazarlamaya harcanan para olarak da mobil reklamcılık ilk sırada. 

Toplam reklamcılık ağı içerisinde mobil reklamcılığın 2016 yılında yüzde 50 paya sahip olacağı tahmin ediliyor. Mobil reklamcılık içerisinde ise en fazla para uygulama içi gösterimlere harcanıyor. Geçen yıl mobil reklamcılığıa harcanan paranın 3.5 milyar doları bu kısma gitti. Rakamın 2018 yılında 17 milyar dolara kadar çıkabileceği tahmin ediliyor. 

Bu büyüme elbette reklam verenlere, yayıncılara, uygulamasında reklam ağlarına izin veren geliştiricilere gelir olarak geri dönüyor. Ancak son kullanıcı tarafında ise giderek artan reklam gösterimleri rahatsızlık uyandırıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim