Anlık Bildirim

Analiz : Modifiye edilmiş Android işletim sistemli cihaz oranı yüzde 20 seviyesine çıktı

Analiz : Modifiye edilmiş Android işletim sistemli cihaz oranı yüzde 20 seviyesine çıktı

Google'ın Android işletim sisteminde özellikle çekirdek uygulamalarının kullanıcıya sunulması ve kendi belirlediği kurallar çerçevesinde arayüzler hazırlanması konusundaki hassasiyeti herkesin malumu. Zira firmanın gelir akışındaki can damarı kendi uygulamalarındaki reklam gösterimleri.

Google'ın Android işletim sistemi aslında iki versiyon olarak mevcut. İlk versiyon bizzat Google'ın dağıttığı ve Samsung, Sony gibi firmaların ürünlerinde kullandığı orijinal işletim sistemi. Diğeri ise açık kaynak Android kodları kullanılarak oluşturulan modifiye edilmiş işletim sistemleri. İlk versiyon Google için önemli bir gelir kaynağı iken ikinci versiyonda modifiyeyi yapan üreticiler gelir akışı belirleyebiliyor. Bu olay Android'in açık kaynak olmasının bir sonucu. 

Firma önceki yıllarda Alibaba'nın modifiye edilmiş bir Android sürümünü kullanmasını istememiş ve bunu akıllı telefonuna entegre etmek isteyen Acer'ı da uyarmıştı. Bununla birlikte Amazon kendi tablet ve akıllı telefonlarında modifiye edilmiş bir Android sürümü kullanıyor ve yıllardır Google'ın çekirdek uygulamalarına da yer vermiyor. 

Strategy Analytics tarafından yapılan araştırmaya göre Android ekosistemi bugün akıllı telefon pazarının yüzde 85'ine hakim durumda. Ancak Google bu oranın tamamından gelir elde edemiyor. Zira bu oran içinde yüzde 20'lik bir kısım modifiye edilmiş Android sürümlerini kullanıyor. 

Çin ve Hindistan'da modifiye edilmiş Android sürümlerinin giderek arttığı ve buradan da Asya ülkelerine yayıldığı belirtiliyor. BU sayede oran da giderek artıyor. Bu artış Google'ın gelirlerine de darbe vurulması demek. 

Google ise üreticilerle ağız dalaşına girmek yerine artık farklı stratejilerle Asya bölgesinde modifiye cihazların önünü kesmeye çalışacak. Firmanın I/O 2014 konferansında lanse ettiği Android One ucuz akıllı telefon programı bunlardan bir tanesi. 100$ civarındaki Android One akıllı telefonları stok arayüz ve güncelleme sözü ile tüketici kapmaya çalışacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1065 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim