Anlık Bildirim

Analiz : Reklam gelirleri ve trafiği anlamında iOS, Android'in önünde

Analiz : Reklam gelirleri ve trafiği anlamında iOS, Android'in önünde

Mobil işletim sistemlerinin kullanım alanı ve kullanıcı sayısı yaygınlaştıkça, mobil reklam gelirleri ve gösterimleri de önemli bir yer tutmaya başladı.

Mobil reklamcılık sektöründe Android ve iOS işletim sistemleri gelir bakımından en büyük pazar payını kendisine ayırmış durumda.

Opera'nın bünyesindeki mobil reklamcılık ağlarından alınan verilerle yaptığı pazar araştırmasına göre, reklam trafiği anlamında Android yüzde 31.26 orana sahip. Bunun yüzde 30.22'si akıllı telefonlardan, yüzde 1.04'ü tabletlerden geliyor. iOS ise yüzde 44.53 oran ile lider durumda. Reklam trafiğinin yüzde 31.91'i iPhone'dan, yüzde 6.54'ü iPad'den, yüzde 6.07'si ise iPod touch modellerinden geliyor. Symbian yüzde 5.60, RIM ise yüzde 4.23 ile son sıraları paylaşıyor.

Mobil reklamcılık gelirleri anlamında ise Android yüzde 26.72 orana sahip. Gelirin yüzde 26.22'sini akıllı telefonlar elde ediyor. iOS yüzde 49.23 ile burada da liderliği elinde tutuyor. iPhone yüzde 34.24, iPad yüzde 12.60, iPod touch ise yüzde 2.38 ile geliri paylaşıyor.

Analiz, iOS kullanıcılarının görsel reklamlarla daha fazla ilgilendiğini ortaya koyuyor. Android tabletlerin mobil reklamcılık anlamında çok az katkı yaptığı görülürken, iPad ise her iki kategoride de Android telefonların ardından üçüncü sıraya yerleşmeyi başarıyor.

iOS kullanıcılarının görsel reklamlarla daha fazla etkileşime girmesi de reklamverenlerin yayınlarını daha çok bu platforma göre optimize etmesine sebep oluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim