Anlık Bildirim

Analiz : Sağlık uygulamaları risk taşıyor

Analiz : Sağlık uygulamaları risk taşıyor

Donanım ve yazılım bazında artık herkesin erişebilecğei hale gelen sağlıklı yaşam uygulamaları, bu bakımdan biraz da kontrolsüz olarak ilerliyor. Kullanıcılar sadece uygulamaya güvenerek verilen hedefleri gerçekleştirmeye çalışıyor veya vücut değerlerini ölçüyor. 

Google Play ve iTunes üzerinde yüze yakın sağlık ve fitness uygulamasını analiz eden araştırmacılar, özellikle parmak ucundan nabız ölçen versiyonların doğru sonuçlar vermediğini görmüş. 

Bu tür uygulamalar medikal bir kurumun onayından geçmediği için ne kadar sağlıklı ölçüm yapabildiği meçhul. Zaman zaman uygulamaların rahatsızlığı olmayan bir kullanıcıya varmış gibi davrandığı ratahsızlığı olana ise yokmuş gibi davrandığı müşahade edilmiş. Bu tür hatalar sağlıklı insanlar için büyük problemlere yol açmasa da bir takım rahatsızlıkları olanlar için son derece tehlikeli olabiliyor. 

Bilimsel alanlarda çalışmalarını yayımlayacak olan araştırmacılar özellikle sağlık değerlerini ölçen uygulamaların gözlem altına alınması ve değerlendirme yapacak bir mekanizmanın kurulmasını istiyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim