Anlık Bildirim

Analiz : Samsung bu yıl ki tablet hedefini tutturmaktan uzak

Analiz : Samsung bu yıl ki tablet hedefini tutturmaktan uzak

Tarihindeki en fazla tablet modelini bu yıl piyasaya süren ve 12.2 inçlik ekran boyutundan tutun daha büyük Super AMOLED ekran gibi pek çok ilke imza atan Samsung, Apple ile pazarda başabaş hale gelmeyi planlıyordu. Ancak pazardaki  yavaşlama buna gölge düşürdü.

Sektörden gelen bilgilere göre fiyatları düşürmesine rağmen firma bu yıl ki 60 milyon tablet sevkiyatı hedefinden giderek uzaklaşıyor. Firma geçen yıla göre yükseliş yaşasa da bu beklendiği kadar olmadı.

Yılın ilk çeyreğinde 11.2 milyon tablet sevkiyatı yapan Samsung, ardarda yeni modeller tanıtınca yılın ikinci çeyreği ve yılın tamamı için beklentiler de artmıştı. Ancak yılın ikinci çeyreğindeki 8.5 milyonluk rakam hayal kırıklığı yarattı. Böylelikle yılın tamamı için 40 milyon rakamının bile zor yakalanacağı öngörüsü ortaya çıktı.

Yılın ikinci çeyreğinde tablet pazarının yaklaşık yüzde 25 oranında büyümesi firmaları da olumsuz etkiledi. Samsung'un haricinde Apple da düşüş yaşadı ve ikinci çeyrekte 14.1 milyon, yılın ilk yarısında ise 30 milyon iPad satabildi. 

Tablet pazarındaki düşüşün en büyük sebepleri olarak Phablet segmentine olan ilginin artması ile küçük boyutlu tabletlere olan ilginin azalması ve Ultrabook modellerine olan talebin artması gösteriliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
643 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim