Anlık Bildirim

Analiz : Tablet sevkiyatları yılın 4. çeyreğinde yüzde 20 artacak

Analiz : Tablet sevkiyatları yılın 4. çeyreğinde yüzde 20 artacak

2010 yılında iPad'in lanse edilmesi ile mobil cihaz pazarında resmen yerini alan modern tablet segmenti, o günden bu yana büyümesini hiç durmadan sürdürüyor.

Bazı uzmanlar tarafından PC pazarının sonunu getirecek cihaz olarak görülen tablet modellerinin 2015 yılında satış açısından PC'leri geride bırakması bekleniyor. 

Yapılan son analizlere göre ise tablet modelleri yılın son çeyreğinde 60 milyon satış rakamına ulaşacak. Rakama en büyük katkıyı ise Nokia, LG, Samsung, Toshiba ve Google gibi devlerin ürünleri yapıyor.

Bilindiği gibi Nokia'nın Lumia 2520 modeli, Toshiba'nın Dynabook modelleri, LG'nin G Tab modeli, Apple'ın yeni iPad modelleri ve Google'ın yeni Nexus tabletleri yıl sonuna kadar önemli satış rakamlarına ulaşmayı hedefliyor.

Toplam rakamın yaklaşık yüzde 35'i iPad modellerine ait olacak. Apple'ın toplamda 20 milyon iPad satışı yapması bekleniyor. Yaklaşık yüzde 15'lik bir pay ise 10 milyon tablet satışı hedefleyen Samsung'un olacak. Böylece ikili toplam sevkiyatın yüzde 50'sine hakim olacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim