Anlık Bildirim

Apple, Seattle şehrine 2000 kişi alacak

Son dönemde gelirlerde düşüş yaşasa da Apple son sürat istihdam hamlesine devam ediyor. Seattle şehrinde 2024 yılın kadar 2000 kişilik yeni bir istihdam alanı yaratılacak.

Donanım tarafında beklediği seviyeyi yakalayamasa da yazılım tarafında son yapılan Apple Arcade veya Apple TV+ gibi hamleler şirketin yüzünü güldürüyor. Bu bakımdan yeni işe alımlar da bu alana kaydırılıyor.

Büyük iş gücü

Apple bir süredir Seattle şehrinde yeni bir ofis binası inşa ettiği biliniyor. Bu binada hali hazırda 500 kişilik bir iş gücü mevcut. 2024 yılına kadar Apple bu binada yaklaşık 1000 kişilik bir istihdam sağlayacaktı. Şimdi bu rakamı iki katına çıkarmayı planlıyor.

Seattle binası normalde Apple mağazaları ve yapay zekâ yöntemlerine odaklanıyor. Ekstra 1000 kişilik iş gücü ise yazılım ve donanım tarafına odaklanacak. Yeni yazılım hizmetlerine bu ekibin katkı sağlayacağı ifade ediliyor. Yeni iş gücü için Apple 12 katlı iki binadan oluşan bir plaza kiralamayı planlıyor.

Böylece Seattle şehrine toplamda 2000 istihdam sağlanmış olacak. Geçtiğimiz yıl vergi affından faydalanan Apple 2023 yılına kadar ülkede 20 bin kişilik istihdam vaadinde bulunmuştu. San Diego, Los Angeles ve Austin şehirlerinde de 2022 yılına kadar 6000 kişiden fazla iş gücü istihdam edilecek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim