Anlık Bildirim

Apple bugünkü WWDC 18 etkinliğinde neler tanıtacak?

Yılın önemli Apple etkinliklerinden WWDC 18 bugün başlayacak. DonanımHaber olarak simultane çeviri ile canlı olarak yayınlayacağımız etkinlikte bizleri neler bekliyor? iPhone SE 2 tanıtılacak mı?

Apple’ın önemli etkinliklerinden Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC), bugün akşam saat 20.00’da başlayacak. Apple’ın bu etkinlikte yeni yazılımlarını, güncelleştirmeleri ve yeni donanımların tanıtması bekleniyor.

Simultane çeviri ile DH canlı yayını

DonanımHaber olarak yerinden takip edeceğimiz konferansı aynı zamanda simultane çeviri ile sizlere aktaracağız. Konferansın tüm gelişmelerini anında Türkçe olarak takip edebileceksiniz. Saat 19.00’da başlayacak yayını aşağıdaki oynatıcıdan takip edebilirsiniz. Tanıtımı yapılan ürünlerin haberlerini de anasayfadan bulabilirsiniz.

iOS 12

Daha önceki WWDC etkinliklerinde olduğu gibi WWDC 18’de iOS işletim sisteminin yeni sürümü tanıtılacak. iOS 12 ile birlikte büyük yenilikler yerine performans ve stabilite iyileştirilmelerinin sergilenmesi bekleniyor. Zira kullanıcılar iOS 11’de en çok bu sorunlardan yakınıyordu.

Apple, iOS 12’ye Dijital Sağlık uygulaması ekleyecek. Dijital Sağlık uygulaması ile kullanıcıların iPhone veya iPad bağımlılıklarının önüne geçilmesi hedefleniyor.


Unicode 11.0 ile tanıtılan 150 yeni emojinin iOS 12’ye eklenmesi ve iPhone X için yeni Animoji modellerinin tanıtılması bekleniyor. Arttırılmış gerçeklik deneyiminin arttırılması için ARKit 2.0 sürümü iOS 12 ile birlikte geliştiricilerin kullanıma sunulacak.

Doğruluğu onaylanamayan söylentilere göre iOS 12 ile birlikte Face ID, yatay konumda da yüz tanımlaması yapabilecek. iPhone X ve gelecekte tanıtılacak AMOLED ekranlı modeller için Always On Display özelliğinin ekleneceği söyleniyor.

MacOS 10.14

MacOS 10.14 ve iOS 12 birlikte geliştiriciler iPhone, iPad ve Mac’te çalışan tek bir uygulama tasarlayabilecek. Bu sayede Mac uygulama marketinin daha da güçlenmesi amaçlanıyor. Ayrıca bu sürüm ile birlikte 32 bit uygulamalara olan desteğin tamamen sonlandırılacağı belirtiliyor.

Siri yeteneklerinde iyileştirilme yapılacak. Tıpkı iOS cihazlarda olduğu gibi Hey Siri diyerek Siri’yi uyandırabileceğiz. AirPlay 2’yi desteklemeyen MacOS’in bu yeteneğe kavuşması bekleniyor.

WatchOS 5

Always On Display özelliğinin ekleneceği tahmine ediliyor. Bu sayede saati görüntülemek için her seferinde kolumuzu kaldırmamız gerekmeyecek. Yeni saat görünümleri, diğer Apple cihazlarının kilidini açma özelliği, fitness takip yeteneğinin iyileştirilmesi, yeni Control Center ve podcast desteğinin eklenmesini bekliyoruz.

TVOS 12

Apple bugünkü WWDC 18 etkinliğinde neler tanıtacak? Tam Boyutta Gör

TvOS’in mevcut sürümünde evdeki HomeKit uyumlu nesneleri kontrol etmek için Siri üzerinden etkileşime girmek gerekiyor. TvOS 12’de HomeKit için özel bir arayüz hazırlanması ve tüm nesnelerin durumunu görüntüleyip, kontrol edebileceğiz. Örneğin arayüz üzerinden oturma odasının ışığını ayarlayıp, kombinin derecesini arttırabileceğiz.

Apple TV 4K’larda yaşanan Siri’nin takılması sorunu düzeltilecek. Yeni içerik ve servisler tanıtılacak. Dolby Atmos desteği eklenecek. Söylentilere göre Picture in Picture ve çift ekran özelliklerini görebiliriz. Televizyonunuzun bir kenarında dizi izlerken diğer kenarında oyun oynayabileceksiniz.

BeatsPod ve ExpressPod

Apple bugünkü WWDC 18 etkinliğinde neler tanıtacak? Tam Boyutta Gör
 

HomePod ile akıllı hoparlör dünyasına adım atan Apple, akıllı hoparlör ekosistemini genişletmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda Beats’in de HomePod benzeri bir hoparlör ürettiği, adının da BeatsPod olduğu ifade ediliyor. BeatsPod, HomePod’a göre daha taşınabilir bir hoparlör olacak. Siri ile bezenecek BeatsPod, HomePod’a göre daha uygun fiyatlı olacak.

Ses şiddeti konusunda çok fazla şey beklemeyen ve taşınabilirliğe önem veren kullanıcılar için ExpressPod tanıtılacak. Ceketin cebine koyulabilecek büyüklükte olarak bu cihaz Apple çatısı altında satılacak ve HomePod’un minik boyutlusu gibi görünecek.

Çentikli iPad


Geçtiğimiz yıl WWDC etkinliğinde iPad tanıtımı yapan Apple’ın bu yıl düşük ihtimalle de olsa çentikli bir iPad modeli tanıtması bekleniyor. iPhone X’de olduğu gibi AMOLED ekran, Face ID teknolojisi ve ince çerçevelere sahip olması bekleniyor. Ancak bu iPad ile ilgili pek sızıntı bilgi paylaşılmadığı için bu söylentiye tam olarak inanamıyoruz.

Çentikli iPhone SE (2018)

Apple, küçük ekranlı telefondan hoşlananlar için çentikli, ince çerçeveli küçük bir iPhone X modeli üzerinde çalışıyor. iPhone SE (2018),  iPhone SE’ye benzeyen köşelere ve arka tasarıma sahip olacak. Telefonun ön yüzü ise iPhone X ile aynı olacak. 

iPhone SE (2018)’nin Face ID, IP 68 dayanıklılık, tek arka kamera ve 2000 mAh bataryaya sahip olması bekleniyor. Yeni iPhone SE modelinin iPhone 7’de kullanılan A10 fusion yonga setinden güç alacağı düşünülüyor.

One More Thing: ARM işlemcili MacBook

Apple, WWDC 18'in sonunda One More Thing diyecek ve yeni cihazını tanıtacak. Bu yeni cihaz, Macbook ve iPad melezi bir dizüstü bilgisayar olacak. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan haberlerde Apple'ın, ARM tabanlı bir MacBook üzerinde çalıştığı bilgisi sızmıştı. Düşük fiyatlı olacak bu dizüstüler ile iPad benzeri bir deneyim sunması amaçlanıyor. Taşınabilirlik ve pil ömrü yetenekleriyle öne çıkan bu cihazların 12 inçlik MacBook’ların yerini alacağı düşünülüyor.

MacOS 10.14 ile birlikte eklenecek Universal Apps özelliğinin ana odağının ARM işlemcili MacBook olduğu tahmine ediliyor. LTE, GPS, pusula ve suya karşı dayanıklılık yeteneklerine sahip olacak MacBook ve iPad melezi cihazın büyük ses getireceği hatta Apple’ın yeni iPhone SE tanıtımını bu nedenle başka bir etkinliğe sakladığı da söylenenler arasında. iPhone SE'yi erteleyip Eylül ayında iPhone XS ve iPhone XL modellerini tanıtacağı düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14147 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
canlı yayın, wwdc 18 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim