Anlık Bildirim

Apple üretim hatlarına 10.5 milyar dolar yatırım yapıyor

Apple üretim hatlarına 10.5 milyar dolar yatırım yapıyor

Üretimde verimliliğin ve hızın Apple için stok yetiştirme açısından çok önemli olduğu herkes tarafından biliniyor. Apple da sık sık tedarik zinciri firmalarda üretimin iyileştirilmesi için yatırımlar yapıyor. Firma şimdi rekor bir yatırıma hazırlanıyor.

Bloomberg tarafından verilen bilgilere göre Apple, üretim hatlarında yeni teknolojilerin kullanılması içim toplamda 10.5 milyar dolarlık bir yatırım yapacak. Bu yatırımın birleştirme robotlarından fırçalama ekipmanlarına, lens test edicilerine ve freze makinelerine kadar pek çok yeni teknolojiyi kapsayacağı belirtiliyor.

Apple önümüzdeki aylarda başlayacağı yatırım için hali hazırda pek çok makine üreticisiyle anlaşmalar yapıyor ve satın alınan ekipmanlar ağırlıklı olarak Asya'daki tedarikçilerin fabrikalarına kurulacak. Apple şimdiden mühendislerini ekipmanların kurulumu için tedarik zinciri firmalarına göndermiş durumda. 

Apple'ın yatırım kararının endüstriyel tasarım bölümünün başına Jonathan Ive'nin geçmesi ile birlikte alındığı iddia ediliyor. Bu bakımdan ekipmanlar daha çok tasarıma ve üretim süreçlerine odaklanacak. Böylece yeni tasarım fikirlerinin küçük ürün partilerine uygulanabilme kısıtlaması da ortadan kalkmış olacak. 

Apple'nin yeni ekipmanları kullanması için robotik uzmanları işe aldığı ve robotik mühendisleri için de iş ilanlarına çıktığı belirtiliyor. Apple'nin yeni üretim teknolojilerinden gelecek yıl itibariyle yararlanmaya başlayacağı tahmin ediliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
845 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim