Anlık Bildirim

Apple ve Samsung gibi devler elektronik SIM kart için düğmeye bastı

Geçen yıl tanıtılan iPad Air 2 modelinde harici bir SIM karttan ziyade Apple SIM olarak tanıtılan ve entegre olarak gelen SIM kart çözümü dikkat çekmişti. Bu SIM kart ile kullanıcılar abonesi oldukları operatörler arasında geçiş yapabiliyorlardı. 

Kullanıcıları birden fazla SIM kart kullanmaktan kurtaran bu çözüm şimdi daha farklı bir teknolojiye yol göstermiş durumda. Apple ve Samsung, elektronik SIM kart olarak tanımlanan yeni bir teknoloji için kolları sıvadı. 

Dünyadaki hücresel bağlantı standartlarını belirleyen GSMA çatısı altında başlayan çalışmalarda AT&T, Deutsche Telekom, Orange, Telefonica ve Vodafone gibi dev operatörler de yer alıyor. 

E-SIM olarak adlandırılan bu yeni kartlar cihaza entegre olarak geliyor ve kullanıcılar standardı destekleyen operatörler arasında yeni bir SIM kart ihtiyacı olmadan geçiş yapabiliyor. Bu geçişler cihazın ayarlar kısmından kolayca yapılabiliyor. 

GSMA yakın zamanda elektronik SIM kart teknolojisini resmiyete kavuşturacak ve yol haritası da açıklanacak. Ancak çalışmaların gerçek hayata aktarılması için en az bir yıllık bir zaman dilimi olduğu belirtiliyor. 

Bunun yanında Apple kendi çözümünü yaygınlaştırmak için önemli bir adım attı. Gigsky ile işbirliği yapan Apple, 90'dan fazla ülkede iPad Air 2 ile Apple SIM kullanabilme imkanını sunacak. Gigsky aynı Apple SIM gibi bir SIM kartı kullanıyor ve kullanıcılar ülkelerinde anlaşmalı operatörün tarifelerinden yararlanabiliyor. Bu ülkeler arasında Türkiye de var.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7578 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim