Anlık Bildirim

Araştırma : 2013 yılı mobil zararlı yazılım yılı olacak


Sayısı hızla artan akıllı telefon kullanıcılarının gelecek yıl kümülatif toplamda bir milyar sınırını geçmesi bekleniyor. Bunun yanına tablet, taşınabilir medya oynatıcılar gibi cihazlar da eklenince sayı iki milyarı geçiyor. 

Ancak bu devasa büyüme hackerların da iştahını kabartıyor. Çünkü sanal bankacılık ve alışveriş mobil alana doğru kaymaya başlıyor. Güvenlik firmaları da mobil dünya için uyarılarını artırıyor. 

BitDefender tarafından yapılan bir araştırmaya göre 2013 yılı kelimenin tam anlamıyla mobil zararlı yazılım yılı olacak.  

Ancak mobil zararlı yazılımlar bilgisayarda karşımıza çıkan yazılımlardan çok daha farklı bir tehlike arzediyor. 

Bu yazılımlar çağrı kaydetme, ödemeli çağrılar yapma, ödemeli SMS gönderme, bankacılık şifre mesajlarını yönlendirme gibi büyük risk oluşturacak zararlar ortaya çıkarabiliyor.

Zararlı yazılım saldırısına en çok maruz kalan Android platformunda Google önemli tedbirler alsa da her gün daha fazla sahte uygulama Play mağazasına yükleniyor. 

Bunun yanında harici kaynaklardan yüklenen uygulama paketleri de büyük risk içeriyor. 

Raporda yılın ikinci yarısında Android cihazların yüzde 41 oranında zararlı yazılımdan etkileneceği tahmin ediliyor. Gelecek yıl ise sayının daha ürkütücü boyutlarda olacağı uyarısı yapılıyor. 

Zararlı yazılım konusunda en büyük sorumluluk kullanıcıya düşüyor. Dikkat edilmesi gereken kurallar genelde aynı. Güvenilir bir güvenlik yazılımı kullanmak, uygulama izinlerini kontrol etmek, harici kaynaklardan uygulama yüklerken dikkatli olmak ve hayati önem taşıyan bilgilerinizi cihazda tutmamak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim