Anlık Bildirim

Araştırma : Büyük ekranlı telefonlara ilgi artıyor

Bir dönem tüketici açısından ilgi görmeyeceği yorumları yapılan büyük ekranlı akıllı telefon modelleri, artık en çok satan modellerin başında geliyor. Araştırmalar da tüketicilerin büyük ekranlı telefonlara daha çok ilgi gösterdiğini ve daha çok iletişime geçtiğini ortaya koyuyor.

Kantar World Panel tarafından yapılan araştırmaya göre 5 inç ve üzeri ekran boyutuna sahip model sahipleri diğer ekran boyutlarına göre yüzde 100'lere varan oranlarda internete giriyor, maillerini okuyor, fotoğraf inceliyor ve uygulama indiriyor. Yüzde 90'lara varan oranlarda ise haritalarda geziniyor, oyun oynuyor, video izliyor, sosyal ağları ziyaret ediyor. 

4.5-4.9 inç arası boyuta sahip ekranlarda ise kullanıcılar 5 inç ve üstü ekranlı model kullanıcılarından 5-10 puan daha az oranda yukarıda saydığımız etkileşimleri gerçekleştiriyor. 4-4.4 inç arası ekranlarda ise etkileşim oranı biraz daha düşük.

3-3.9 inç arası ekranlarda da yüzde 80'lere varan oranlarda internet, uygulama indirme, video izleme, oyun oynama, sosyal ağları ziyaret gibi etkileşimler gerçekleşiyor.

3 inç ve aşağısı ekranlı modellerde ise yüzde 60-80 arasında değişen oranlarda etkileşimler gerçekleşiyor. Ekran boyutları açısından kullanıcıların en az etkileşime geçtiği ekran boyutu bu. Sadece anlık mesajlaşma etkileşimi diğer tüm ekran boyutlarından fazla.

Tüketicilerin daha büyük ve daha yüksek çözünürlük sunan akıllı telefon ekranlarında video izleme, e-yayın okuma ve oyun oynama eğiliminin artış gösterdiği bir süredir analizlere konu oluyor. Tüketici ilgisinin bu yönde devam etmesi piyasada daha çok Galaxy Note benzeri cihaz göreceğimiz anlamına geliyor.

Kantar'ın araştırmasının bir başka boyutu da 8 anahtar ülkede yapılan mobil işletim sistemi satış oranları. İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, ABD, Avustralya ve Brezilya ölçekli yapılan  ve 5 Ağustos tarihine kadar 3 aylık süreyi kapsayan araştırmaya göre Android işletim sistemi hakimiyet oranı yüzde 61.2 iken, iOS yüzde 23.7 olarak gerçekleşmiş. Windows Phone ise yüzde 4.8. 

Ülke bazında geçen yıl olduğu gibi Android yine zirvedeki yerini koruyor. Brezilya'da geçen yıl aynı dönemde yüzde 71 olan Symbian işletim sistemi yüzde 22'ye gerilerken, Android yüzde 46.8'e yükselmiş. ABD'de ise bir miktar düşüşle Android yüzde 55.9'a gerilerken, iOS yükselişle yüzde 35.2 oranını yakalamış durumda. Android işletim sisteminin en yüksek oranı yakaladığı ülke yüzde 82 ile İspanya. iOS'un ise yüzde 35.2 ile ABD. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2018 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim