Anlık Bildirim

Araştırma : Windows Phone geliştirici ilgisini çekmekte zorlanıyor

Araştırma : Windows Phone geliştirici ilgisini çekmekte zorlanıyor

Microsoft'un yıl sonuna doğru Full HD çözünürlük ve 4 çekirdekli işlemci desteği ile zenginleştireceği Windows Phone 8 ekosistemi bununla birlikte geliştirici ilgisini çekmekte zorlanıyor.

Microsoft'un daha fazla kar vaad etmesine karşın son analizler, geliştirici ilgisinin biraz azaldığını gösteriyor. AppAccelerator tarafından 804 geliştirici ile yapılan bir ankete göre Windows Phone ekosistemine çok ilgi duyanların oranı önceki çeyrekte elde ettiği yüzde 29 oranında yüzde 26 oranına geriledi.

Windows tabletlere ilgi duyan geliştiricilerin oranı ise yüzde 30'dan yüzde 25'e düştü. Katılanların yüzde 60'ı ise Windows 8'in bir mobil platform olarak başarısızlığa uğrayacağını düşünüyor.

Geliştiricilerin yüzde 62'si 3 veya daha fazla mobil platformlara uygulama geliştiriyor. Bu da Windows Phone ekosisteminin daha fazla kaynağa sahip olacağı anlamına geliyor. Ancak özellikle yaygın kullanım ve gelir konusunda geliştiricilerin dikkatini çekmek için Microsoft'un daha fazla hamle yapması gerekiyor. 

Ankette geliştiricilerin en çok ilgi duyduğu cihaz yüzde 80 ile iPhone, yine yüzde 80 ile iPad olurken, Android akıllı telefonlar yüzde 71, Android tabletler yüzde 59 oranında geliştirici ilgisi çekiyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim