Anlık Bildirim

Araştırma : Yıllara göre Samsung cihazlarına olan talep yükselişte, Apple çalkantılı bir grafik izliyor


Android platformunda şüphesiz en popüler ve en çok satan akıllı telefonlar Galaxy S serisi ile Samsung'a ait. Eylül 2010 tarihinde Galaxy S ile başlayan yükseliş, Galaxy S3 ile devam ediyor. Apple'ın hem akıllı telefon hem de tablet pazarında en güçlü rakibi konumuna gelen Samsung'un cihazlarına olan tüketici talebi de aynı oranda artıyor.

ChangeWave tarafından ABD'de tüketici eğilimleri üzerine yapılan bir ankete göre Samsung, 2008 yıllarında yüzde 3 oranında bir tüketici eğilimine sahipken, 2010 yılı Galaxy S öncesinde yüzde 1 civarına kadar geriledi. Firmanın eğilimindeki artış Galaxy S modelinin yaygın olarak pazara sunulduğu Eylül 2010 tarihinde yüzde 6 civarına sıçrayarak kendisini gösterdi.

Galaxy SII modeline kadar hafif dalgalanmalar yaşayan Samsung, bu modelin satışa sunulmasıyla Aralık 2011 tarihinde tüketici ilgisini yüzde 5'ten yüzde 13'e çıkarmayı başardı. Galaxy Note, Galaxy Note II gibi başarılı modellerin yanında, Galaxy SIII modeli ile de firma yüzde 19 tüketici ilgisine erişmiş oldu. Modelin başarılı satışları tüketici ilgisi bir ara oran yüzde 13'e düşse de yüzde 21 seviyesine çıkarmayı başardı.

Tahminler yeni yılda bu ilginin birkaç puan daha artacağı yönünde.

Apple ise iPhone modellerine olan ilgide dalgalı bir seyir izliyor. iPhone 3G ile tüketici ilgisini Haziran 2008'de yüzde 56 ile o döneme kadar ki en yüksek seviyeye çıkaran Apple, sonrasında yüzde 30'a kadar geriliyor. iPhone 3GS ile yeniden toparlanan Apple, yüzde 44'e çıkarken, sonrasında yine gerileme dönemine giriyor ve iPhone 4 ile yüzde 52 seviyesine çıkıyor. iPhone 4S ile yüzde 65, iPhone 5 ile yüzde 71 seviyesine kadar tüketici ilgisini yukarı çeken Apple bununla birlikte ara dönemlerde dalgalanmaya devam ediyor. Apple'ın tutunduğu son seviye ise yüzde 50 sınırına gerilemiş durumda.

Ankete göre Samsung'un en çok ilgi gören modeli Galaxy S3. Samsung cihazı almak istediğini söyleyenlerin yüzde 69'u Galaxy S3, yüzde 23'ü ise Galaxy Note II modelini tercih ediyor.

Apple, her yeni modelinde tüketici ilgisini daha çok çekmeyi başarmış ve firmanın en çok ilgi gören modeli de iPhone 5 olmuş. Ancak dönem dönem rakip firmaların atakları, firmanın hızlı düşüşler yaşamasına da sebep oluyor. Şu anki gelinen nokta her iki tüketiciden birisinin iPhone modeli tercih ettiği yönünde. 

Yeni yılın başlamasıyla Samsung'un Galaxy S4, Note III ve Tizen cihaz hazırlıklarını hızlandırdığı dillendiriliyor. Bu modeller tüketici ilgisini biraz daha yukarı tırmandıracaktır. Her yeni iPhone modelinden sonra düşen tüketici ilgisi, eğer yeni model Haziran ayında tanıtılırsa Haziran ayına kadar, Ekim ayında tanıtılırsa Ekim ayına kadar düşmeye devam edecektir. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1627 kez okundu.
18 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim